Társoldalunk:

Makettek fociznak a domogyedovói reptéren

2018.06.09. 16:16

A három moszkvai repülőtér (Seremetyevo, Vnukovo, Domogyedovo) közül Domogyedovo már teljes harci díszben készül a csütörtökön kezdődő labdarúgó-világbajnokságra.

A focizó maketteket kerülgető utasok boldogan lépnek be a terminálra, mert ez a szombat még egy átlagos hétvégi nap Moszkvában.

Domogyedovo, repülőtér és a focizó makettekForrás: Sputnik/Kirill Kallinikov

Csütörtöktől azonban itt is megváltozik minden. A világbajnokság egyik legnagyobb kérdése az, hogyan fogja bírni az orosz légiközlekedés a vb-vel járó hatalmas terhelést. Mindenesetre a világbajnokság megkezdése előtt már akadtak figyelmeztető jelek, hiszen számos járatot törölt az Aeroflot, de olyan gép is volt, amely eredetileg délelőtt indult volna Szentpétervárról Moszkvába, ám az illetékesek az indulás idejét hajnali háromra tették át.

Egy kis nosztalgia 1996-ból. Akkor így nézett ki a Vnukovóra vezető útForrás: Sputnik/Andrew

Az illetékesek mindenesetre jó előre kiadták a figyelmeztetést, hogy aki csak teheti, gyorsvasúttal menjen a seremetyevói és a vnukovói reptérre. A közúti forgalomban hatalmas dugók várhatóak. Mint a fenti képen. Igaz, az 1996-ban készült. Van rajta - többek között - egy Ikarusz és egy Zil is.