Társoldalunk:

Botrány a Messi vezette argentin fociválogatott körül

2018.06.10. 14:44

Súlyos vádak jelentek meg az argentin sajtóban Jorge Sampaolival, az argentin labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányával szemben. A szakember állítólag zaklatta az argentin szövetség (AFA) egyik szakácsnőjét, akinek az AFA vezetői rengeteg pénzt fizettek, hogy tartsa titokban a történteket.

A botrányt ugyanaz az újságíró robbantotta ki, aki két éve azt állította, hogy Ezequiel Lavezzi marihuánát szívott, és emiatt az egész válogatott nyilatkozatstopot hirdetett.

Az nso.hu beszámolója szerint Gabriel Anello most biztos forrásra hivatkozva írja, hogy Sampaoli a válogatott egyik edzőtáborozása során zaklatta a szövetség alkalmazásában álló szakácsnőt. Erről Anello állítása szerint a szervezet vezetősége is tudomást szerzett, de elhallgattatta az alkalmazottját, abban bízva, hogy a világbajnokság előtt nem derül fény a történtekre. 

Súlyos vádak jelentek meg a szövetségi kapitánnyal, Jorge Sampaolival szembenForrás: AFP/Juan Mabromata

Csakhogy a lehető legrosszabbkor robbant a hírbomba, ráadásul Anello azt is állítja, hogy Sampaoli az AFA egyik marketingesét (a San Lorenzo futballklub elnökének a lányát) is megkörnyékezte.

Argentínában nagy a felháborodás, egyesek azt követelik Claudio Tapia AFA-elnöktől, hogy még a világbajnokság előtt váltsa le Sampaolit.

Mások viszont azt mondják, amíg nincs bizonyíték, az egész csak rosszindulatú mesterkedés.