Társoldalunk:

Szalah játéka az utolsó percekben fog eldőlni

2018.06.11. 20:32

Ramzan Kadirov csecsen elnök meglátogatta Mohamed Szalah-t az oroszországi labdarúgó-világbajnokságra készülő egyiptomi válogatott szállodájában, Groznijban.

A Liverpool FC csatárának válla megsérült a Real Madriddal szemben 3-1-re elveszített Bajnokok Ligája-döntőben, május 26-án, ezért nem vett részt csapata edzésén. Éppen hotelszobájában pihent vasárnap, amikor váratlanul tájékoztatták, hogy fontos vendége érkezett, aki az előcsarnokban várja.

Ramzan Kadirov felkérte a játékost, hogy kísérje el őt az Ahmad Arenába, amelyet édesapjáról, Akhmad Kadirovról neveztek el. A néhai csecsen elnököt 2004 májusában éppen a grozniji stadionban gyilkolták meg. Amikor megérkeztek, az egyiptomi válogatott edzését figyelő közönség üdvrivalgással és vastapssal fogadta őket.

Ki ne emlékezne a BL-döntőben elszenvedett sérülésére?Forrás: AFP/Lluis Gene

Az észak-afrikai csapat orvosa hétfőn elmondta, csak az utolsó pillanatban döntik el, hogy Szalah játszik-e pénteken az Uruguay elleni csoportmérkőzésen.
Lehet, hogy a kispadon kezdi a meccset, még nem született végleges döntés - mondta Mohamed Abuelela. A csatár hétfőn harminc percet futott, amíg csapattársai edzettek.

"Továbbra is a vállával kapcsolatos fizioterápiás feladatokat végzi, illetve az edzőteremben dolgozik" - mondta Eihab Leheita csapatvezető, aki tagadta, hogy a Liverpool FC nyomást gyakorol rájuk, mondván, teljes felépülése előtt ne játszassák Szalah-t.
"Nem fogunk nyomást gyakorolni Mohamedre, hiszen ő a mi fiunk" - közölte Leheita.