Az angol szövetségi kapitány mosolygós játékosokat akar látni a pályán

Gareth Southgate
England's manager Gareth Southgate awaits kick off in the International friendly football match between England and Costa Rica at Elland Road, Leeds in northern England on June 7, 2018. / AFP PHOTO / Paul ELLIS
Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-válogatott június 18-án hétfőn, Tunézia ellen kezdi meg szereplését az oroszországi világbajnokásgon. Gareth Southgate szövetségi kapitány szerint az egész nemzet a csapat mögött áll, így játékosainak nincs más dolga, mint mosollyal az arcukon pályára lépni és élvezni a mérkőzéseket.
Vágólapra másolva!

"Minden egyes percét ki kell élveznünk annak, hogy egy ekkora tornán vehetünk részt.

Azt kértem a játékosoktól, hogy mosollyal az arcukon lépjenek pályára, kívülről is legyen látható, mennyire örülnek, hogy itt lehetnek.

Biztos vagyok benne, hogy ebben az esetbe az eredménnyel sem lesz gond." - olvasható a The Sun cikkében.

"Az a célunk, hogy a mérkőzéseink után az emberek jókedvűen menjenek dolgozni. Tisztában vagyunk vele, hogy a végcéltól még nagyon messze vagyunk, de a szurkolók láthatják a folyamatos fejlődést a csapaton."

Gareth Southgate mosolygós angol játékosokat akar látni a pályán a világbajnokság meccsein Forrás: AFP/Paul Ellis

Tény, ami tény, Anglia valóban bizakodva várhatja a világbajnokságot, hiszen legutóbb éppen egy évvel ezelőtt, Franciaországtól kapott ki barátságos mérkőzésen,

az azóta lejátszott 10 meccsen nem talált legyőzőre, pedig többek között Brazíliával, Németorzággal és Olaszországgal is találkozott.

A háromoroszlánosok egyébként zárt kapuk mögött, egymás elleni játékkal zárták a felkészülést, amely után elindultak Szentpétervárhoz közeli bázisukra.

"Korábban volt némi ellentét a csapat és a szurkolók között, most viszont úgy érzem, tökéletes az összhang.

Anglia a G-jelű négyesben szerepel, a csoportban a már említett Tunézián kívül Belgium és Panama lesznek az ellenfelei.