A szaúdi focisztárok szelfiken szerepelnek

szaúd-arábiai szurkolók
rhdr
Vágólapra másolva!
Az Oroszország-Szaúd-Arábia nyitómérkőzést megelőző este a szurkolók elözönlötték Moszkva egyik közkedvelt sétálóutcáját.
Vágólapra másolva!

Kiküldött munkatársunk jelenti Moszkvából.

Szerda délután még nyoma sem volt vb-hangulatnak, estére azonban a szurkolók megszállták a Lubjanka-térnél lévő Nyikolszkaja utcát. Szinte minden sarokra jutott egy csoport, előbb az irániak jöttek ki énekelve a főútra, majd bentebb a szaúdiak és az oroszok versenyeztek, hogy kinek nagyobb a hangja. Igazából nem volt verseny, mert ezen a napon a szaúdiak verhetetlenek voltak. Hangerőben is, meg létszámban is. Volt, aki azt mondta, hogy körülbelül ezren érkeztek Moszkvába a nyitómeccsre, de az egyik apuka, aki kézen fogva táncolt és énekelt a fiával, biztosított róla, hogy „még sokkal többen fognak jönni”.

Mivel európai ember nem ismeri (nem ismerheti) a szaúdi futballt, megkértem az egyik srácot, hogy mégis mondjon már valamit a válogatottukról, például, hogy ki a legjobb játékosuk. Erre ő szó nélkül előkapta a telefonját, és megmutatta nekem a Jaszer al-Sahranival készült szelfijét. Mire elhittem volna, hogy tényleg ő a legjobb, mutatott még négy-öt másik játékost. Szóval a kérdésre, hogy ki a legjobb, a válasz: mindenki.

Az amúgy közkedvelt és zsúfolt sétálóutcán senki nem nézett rosszallóan a szurkolókra, még azok is, akik rohanásban voltak, megálltak, és készítettek néhány fotót.

Még képek:

Az iráni szurkolók Forrás: Origo
Ők Peruból jöttek Forrás: Origo
A szaúdi szurkolók csinálták a műsort Forrás: Origo
Az oroszok próbáltak kompenzálni Forrás: Origo
Ő Uruguaynak szurkol Forrás: Origo
Ő pedig Szalahnak Forrás: Origo
Kézen fogva táncoltak a szaúdiak Forrás: Origo

A képek Huawei P20 Pro készülékkel készültek.