Társoldalunk:

Piqué: Cristiano Ronaldo nagyon hajlamos a műesésre

2018.06.16. 14:50

A spanyol válogatott szövetségi kapitánya, Fernando Hierro büszke együttesére, amiért az a mögöttük álló nehéz hét ellenére jól játszott az Európa-bajnok portugálok ellen a 3-3-as döntetlennel zárult pénteki csoportmérkőzésen az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon.

A spanyol szövetség két nappal az összecsapás előtt menesztette a Real Madridnál kinevezett Julen Lopeteguit a nemzeti együttes kispadjáról, s helyére nevezte ki Hierrót. 

Fernando Hierro, a spanyol válogatott szövetségi kapitányaForrás: AFP/Pierre-Philippe Marcou

„Nagyon gyorsan alkalmazkodtunk az új körülményekhez, hisz kevés időnk volt a nyitómérkőzésünk előtt” - fogalmazott Hierro, aki megvédte kapusát, David de Geát is, aki nagyot hibázott az első félidő végén Cristiano Ronaldo második góljánál. Senkire nem fogunk ujjal mutogatni. Természetes, hogy vannak olyan pillanatok, amikor nem megy minden zökkenőmentesen, de tudjuk, mit akarunk, és mit kérünk a játékosainktól: bárki, aki ránk néz, csapatként lát minket” - hangsúlyozta.

A spanyolok védője, Gerard Piqué a mesterhármast szerző Ronaldót kritizálta nyilatkozatában.

„Cristiano nagyon hajlamos a műesésre, szinte mindent fújtak neki” - fogalmazott a középhátvéd, aki kifejtette, a meccs előtti problémák ellenére is összeszedettek voltak. „Tizenegyesből gólt kapni már az első percekben, s így hátrányba kerülni mindig rendkívül nehéz helyzetet teremt” - utalt arra, hogy a luzitánok a negyedik percben tizenegyesből jutottak vezetéshez. „De szereztünk három gólt, és elégedettek lehetünk a játék képével.”

Cristiano Ronaldóval nem bírt a spanyol védelemForrás: AFP/Adrian Dennis

Kitért Lopetegui esetére is, s leszögezte: nem zavarta, hogy a tréner a Real Madriddal tárgyalt.

Egy nagy klub jelentkezett be érte, az viszont vitatható, ahogy kezelte ezt - mondta Piqué, hozzátéve: az elnök meghozott egy döntést, amit a játékosok elfogadtak.

A találkozón duplázó Diego Costa elismerte Ronaldo teljesítményét.

„Gratulálok Cristianónak, sok kritikát kapott, és nézzék, hogyan teljesít. Az emberek jobban tennék, ha békén hagynák őt” - tette hozzá.

A duplázó Diego Costa is Cristiano Ronaldót méltattaForrás: FIFA via Getty Images/2018 FIFA/Simon Hofmann - Fifa