Társoldalunk:

Büntető szombat, avagy a tizenegyesek napja volt a szombati a focivébén

2018.06.17. 10:44

A szombati meccsdömpingben volt dolguk bőven a bíróknak, akik nem is spóroltak a tüdővel és fújták a sípot becsülettel. A derék sporttársak nem kevesebb, mint öt büntetőt ítéltek meg, bátran mondhatjuk, hogy példátlan volt a felhozatal. Éppen ezért érdemes is még egy pillantást vetni a történtekre.

Kezdődött minden kora délután, amikor a favoritnak kikiáltott Franciaország az Ausztrália elleni mérkőzésen hosszas kínlódás után végre kiharcolt egy büntetőt, amit Antoine Griezmann küldött üdvözlendő hidegvérrel a helyére. Az Atlético Madrid szélsője maga harcolta ki a büntetőt, ami sporttörténelmi pillanat volt, hiszen soha korábban nem ítéltek még tizenegyest videózás után.

Négy perccel később jött az auszik válasza: Umtiti röplabdázása utána Mile Jedinak vágta a labdát a mészpontról Hugo Lloris kapujába. 

Eddig minden papírforma, kettőből kettő. A hibátlan produkciót nyilván nem a foci történetének egyik legnagyobb játékosa, Lionel Messi fogja elrontani. De, jaj, mi történik itt!?

Szomorú történet ez, de nem szomorúbb, mint Christian Cueva sztorija. A peruiak remek támadója kiharcolt egy tizenegyest a meglehetősen silány dánok ellen - a gambiai játékvezető, Bassary Gassama videózás után látta jogosnak a büntetőpontra mutatni -, majd odaállt a labda mögé, és riadt tekintetével talán csak Robert Biaggiót kereste, mielőtt rútul a léc fölé küldte a labdát. 

A nap záró mérkőzésére, az álomba szenderítő horvát-nigériai meccsre is jutott egy tizi. Ennek születési körülményeit nem tudjuk megmutatni - ennek még lesz jelentősége a későbbiekben -, de az biztos, hogy Luka Modric bevágta, eldöntve ezzel a három pont sorsát.

Zárásként pedig mi más is jöhetne, mint egy jóféle szavazás! Dobja ki a videobírót az ablakon, legyen ön a játékvezető, és mutasson a tizengyespontra, vagy nagyvonalúan intsen továbbot!