Társoldalunk:

A focivébé legpechesebb játékosa bordatörés miatt utazhat haza

2018.06.17. 12:04

Az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon Dánia egygólos győzelmet aratott Peru fölött a C-csoport első fordulójában. Ám a skandináv csapat öröme nem lehet felhőtlen, ugyanis az egyik meghatározó játékosuk, William Kvist számára véget ért a viadal. 

Az FC Köbenhavn középpályását a perui Jefferson Farfán bordán találta, így már a 33. percben le kellett cserélni. Az első diagnózis szerint nem úszta meg az esetet a 33 éves labdarúgó, akinek eltört a bordája, így az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon már nem léphet pályára.

William Kvist számára véget ért a világbajnokságForrás: AFP/Jack Guez

Azonban könnyen az is előfordulhat, hogy ez a sérülés nemcsak a focivébéjének vetett véget, hanem a válogatott pályafutásának is, mivel a viadal előtt már többször emlegette a sajtóban, hogy nagy valószínűséggel visszavonul a 2018-as tornát követően.

Kvist fontos láncszeme volt a dán válogatottnak, így érzékeny veszteség érte az európai csapatot, már csak azért is, mert már senkit nem hívhat be a helyére, mivel a szabályok szerint erre az első mérkőzést megelőző 24 órával van lehetőség.