Bede Ferenc: Súlyos bírói hiba! Hol volt a videobíró?

Brasil vs Suiza, mundial de Rusia 2018
Futbol, Brasil vs Suiza Copa Mundial de Rusia 2018 El jugador de Suiza Steven Zuber, izquierda, celebra su gol contra Brasil durante el partido del grupo E disputado en el estadio Rostov Arena de Rostov-On-Don, Rusia. 17/06/2018 Andres Pina/Photosport Football, Brazil vs Switzerland World Cup Russia 2018 Switzerland's player Steven Zuber, left, celebrates against Brazil during the group E football match held at the Rostov Arena stadium in Rostov-On-Don, Russia. 17/06/2018 Andres Pina/Photosport
Vágólapra másolva!
Brazília-Svájc 1-1 Rosztovban egy nem mindennapi mérkőzésen. Svájc egyenlítő gólja után reklamáltak a brazilok, a jelek szerint nem véletlenül.
Vágólapra másolva!
Forrás: Origo

Nézzük akkor először az egyenlítő gólt.

Bede Ferenc volt FIFA játékvezető, az Origo vb-szakértője:

Ezen a világbajnokságon nem ez volt az első olyan eset, hogy a tizenhatoson belüli lökést nem fújnak le, hiszen szombaton este a Horvátország-Nigéria és a Costa Rica-Szerbia meccsen is történt hasonló.”

A második félidő hajrájában tizenegyest reklamáltak a brazilok.

Gabriel Jesust két kézzel ölelték át a tizenhatoson belül. „Tényleg átölelték, de utána nem történt szabálytalanság, azaz ebben az esetben nem kellett tizenegyest ítélni a mexikói bírónak” - mondta Bede Ferenc.

Különösen az első eset miatt jogos a kérdés, hogy a moszkvai kontrollteremből miért nem jelezték a lökést a mexikói bírónak. Bede Ferenc erről azt mondta, hogy jelezni kellett volna, de könnyen elképzelhető, hogy az ott ülő ellenőrök a kelleténél is óvatosabbak, nem akarják azt, hogy mindent a távolból mondjanak meg, hiszen egy-egy meccsen azért mégiscsak ott van a játékvezető, akinek dönteni kellene.