Bede Ferenc: Nagyot hibázott a bíró

World Cup 2018 - Tunisia vs England Sports soccer WORLD CUP WORLD CHAMPIONSHIP FIFA
18 June 2018, Russia, Volgograd: Soccer: World Cup, Tunisia vs England, preliminary round, group G, Volgograd Stadium. Match referee Wilmar Roldan Perez (2nd from right) showing England's Kyle Walker (2nd from left) the yellow card. Photo: Andreas Gebert/dpa
Vágólapra másolva!
Az Origo szakértője, a korábbi FIFA játékvezető, Bede Ferenc szerint jogosan ítélt büntetőt a Tunézia-Anglia játékvezetője Walker könyöklése után, Harry Kane-nek is járt volna azonban a tizenegyes, amikor egy szöglet után két kézzel lerántották.
Vágólapra másolva!
Forrás: Origo

Bede Ferenc a következőket fűzte hozzá a Tunézia-Anglia mérkőzéshez: „A 33. percben Walker a felette átszálló labdánál ösztönszerűen hátralendítette a karját, hogy akadályozza a mögötte lévő tunéziai játékos mozgását. A karja az ellenfél arcába vágódott, amit a játékvezető tisztán érzékelt, és felelőtlen kézhasználat miatt büntetőt ítélt, és sárga lapot adott.

Ha a játékvezető nem így ítéli a szituációt, vélhetően a videobíró nem javasolja büntető megadását,

azonban a tv-felvétel alapján jogosan fogadta el a játékvezető döntését” - mondta Bede.

Íme, az eset videón:

A korábbi játékvezető szerint viszont az angoloknak is járt volna egy tizenegyes, méghozzá ennél a szituációnál:

„A 40. percben az eddigi gyakorlatnak megfelelően a videobíró nem foglalt állást, amikor Kane-t a büntetőterületen belül a tunéziai védőjátékos két kézzel átkarolva, szabálytalanul földre húzta.

A hiba végül nem került az angolok győzelmébe, Harry Kane ugyanis a 91. percben megszerezte második gólját, Gareth Southgate csapata így győzelemmel kezdte meg oroszországi szereplését. Más kérdés, hogy ezúttal sem múlt el nap bírói tévedés nélkül Oroszországban.