Társoldalunk:

Az ausztrálok az összes sört megitták Kazanyban

2018.06.19. 14:28

A hírhedt nagyivó ausztrálok a franciák elleni vereség után belevetették magukat a kazanyi éjszakába. Az eredmény? Kiszáradt sörcsapok, üres készletek, döbbent arcok.

A világbajnokság csoportkörének első fordulójában az ausztrálok 2-1-es vereséget szenvedtek Franciaországtól, de ez nem szegte kedvét annak a 15 ezer szurkolónak, aki éjszaka elárasztotta a Baumana utcában lévő kocsmákat. A hírek szerint az egyikben négy sörcsap teljesen kiszáradt, egy másikban pedig 450 liter fogyott el.

Az ausztrál szurkolók mindent felittakForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Federico Gambarini

„Az ausztrál srácok, ugyanolyanok, mint mi, oroszok: rengeteget isznak.Nem tudom pontosan, hogy hány üveg sört vittem ki nekik az éjszaka, de szerintem úgy egymilliót.Reggelre kifogytunk. Az összeset benyakalták - mondta Evgeny, a Gudini Bar pultosa az ausztrál Sydney Morning Heraldnak. - Aznap csupán három órát aludtam, miután felkeltem, elmentem 450 liter sörért, mert nem tudtam, hogy mennyi ausztrál fog még jönni."

Egy másik kocsma alkalmazottja, Aliya szerint "különleges este volt, mire végeztünk, megittak mindent. Nézték a meccseket, és közben ittak megállás nélkül. Nem tudom, miért."

Az ausztrálok legközelebb június 21-én játszanak Dániával Szamarában.