Társoldalunk:

Förtelem, vagy hősi halál? Szavazzon!

2018.06.21. 06:41

A közösségi oldalakon is heves vita robbant ki az Irán-Spanyolország (0-1) világbajnoki mérkőzés után. A többség szerint az iráni csapat "játéka" nézhetetlen volt, mert az egészpályás védekezésükkel gyakorlatilag megbénították a spanyolok játékát. Kevesen értékelték úgy, hogy az ázsiai csapat hősiessége kalaplengetést érdemel. Most szavazhat erről.

A mérkőzés előtt az a furcsa helyzet állt elő, hogy Iránnak 3, a spanyoloknak csak 1 pontjuk volt, az európai együttes győzelmi kényszerben lépett pályára. Irán az első félidőben gyakorlatilag megfojtotta a játékot. Az a védekezés, amit elővezettek, még Izlandot is felülmúlta, pedig a skandinávoké sem volt épp piskóta. Aztán a spanyolok a második félidő első részében ezzel a góllal megtörték Iránt.

Irán tehát kikapott, de még mindig jó helyzetben van, mert a csoport élén álló két ibériai együttesnek 4-4, nekik 3 pontjuk van.

Viszont mi tényleg kíváncsiak lennénk arra, mi a véleményük az iráni válogatott játékáról. Ne feledjék, az első meccset is úgy nyerték meg egy öngóllal Marokkó ellen 1-0-ra, hogy nem volt kapuralövésük. Viszont a spanyol meccsen vezettek néhány formás támadást, sőt, lesgólt is lőttek. Szóval, milyen volt ez az iráni játék?

 A B-csoport utolsó fordulójában Irán Portugáliával, Spanyolország Marokkóval játszik.