Argentína gyászol, nem rúgták ki a szövetségi kapitányt

Argentina v Croatia: Group D - 2018 FIFA World Cup Russia FBL WC-2018 WC 2018 MATCH23 ARG CRO russia FIFA WORLD CUP russia 2018 FOOTBALL soccer SPORT EVENT fans 2018 World Cup Russia Argentina v Croatia Group D Nizhny Novgorod
Group D Argentina v Croazia - FIFA World Cup Russia 2018 Argentina coach Jorge Sampaoli at Nizhny Novgorod Stadium, Russia on June 21, 2018. (Photo by Matteo Ciambelli/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Az Argentín Labdarúgó-szövetség (AFA) próbál higgadt maradni, és nem rúgta ki két csoportmérkőzés között a válogatott szövetségi kapitányát, Jorge Sampaolit.
Vágólapra másolva!

A La Nación argentin lapnak nyilatkozó egyik válogatott játékos szerint a keretben jelenleg sokkal inkább a szomorúság, mintsem a lázadás gondolata az uralkodó érzés, és a Horvátország elleni megalázó vereség után álmatlan éjszakát maguk mögött tudó focisták "nem most van itt a forradalom ideje".

A forradalom ebben az esetben Jorge Sampaoli szövetségi kapitány menesztését jelentené, de úgy tűnik, hogy a játékosok mellett a stáb is kitart a Chilével kétszeres Copa América-győztes szakember mellett.

Jorge Sampaoli (elől) maradhat a helyén Forrás: NurPhoto/Matteo Ciambelli/NurPhoto/Matteo Ciambelli

"Egy csapat vagyunk, együtt harcolunk" – mondta a szövetség egyik alkalmazottja, aki szerint nagyon bántja Sampaolit, hogy miközben nyíltan vallja, az ő csapatában játszik minden idők legjobb játékosa, a kiesés szélén táncol a csapatával.

Jorge Burruchaga, az 1986-os világbajnok csapat játékosa, aki jelenleg a válogatott menedzsere, nevetségesnek nevezte a feltételezést, hogy a Nigéria elleni sorsdöntő mérkőzés előtt ő venné át Sampaoli helyét.

A La Nación arra is felhívja a figyelmet, hogy a szövetség sem fogja nagyon szorgalmazni Sampaoli menesztését, miután ebben az esetben 16 millió dollár fájdalomdíjat kellene fizetni a 2022-ig szóló szerződéssel bíró szakembernek.