Neymar őrjöngött, csapkodott, zokogott

Russia World Cup Brazil - Costa Rica FIFA soccer football
5549546 22.06.2018 Brazil's Neymar reacts after the World Cup Group E soccer match between Brazil and Costa Rica at the Saint Petersburg stadium, in St.Petersburg, Russia, June 22, 2018. Alexandr Kryazhev / Sputnik
Vágólapra másolva!
A brazil válogatott nem akármilyen szenvedés végén, a ráadás perceiben lőtt gólokkal gyűrte le Costa Ricát, és jól mutatja a tét nagyságát, ami a meccs végén történt. A lefújás után Neymar egészen sajátos lelki- és idegállapotba került.
Vágólapra másolva!

Philippe Coutinho 91. és Neymar 97. percben lőtt góljával győzte le a vb egyik nagy esélyese, Brazília a kis Costa Ricát. Az eredmény és a késői gólok is jól mutatják, hogy mennyire nem volt könnyű dolguk Tite játékosainak, aki pedig látta a meccset, az pontosan érzékelhette, hogy különösen a brazilok oldalán milyen hatalmas volt a feszültség. Ez leginkább Neymaron, a csapat legnagyobb sztárján látszott, akit ezúttal is rendesen rugdostak.

A sorozatos szabálytalanságok után egyre jobban elvesztette a fejét, amikor tajtékozva földhöz vágta a labdát, sárgát is kapott Björn Kuipers bírótól.

Valószínűleg akkor szakadt el végleg a cérna, amikor a 78. percben előbb megadtak a javára egy (egyébként jogtalan) tizenegyest, aztán Kuipers a videót megnézve vissszavonta.

A hajrában szerzett gólok némileg feloldották a gátat a brazilokban és Neymarban is, aki 1-0 után már egy ilyen cselt is megengedett magának:

De a lefújás után pontosan látszott, hogy milyen idegállapotban volt Neymar: a hármas sípszó után látványos zokogásban tört ki, csapattársai vígasztalták.

Neymart vígasztalják a csapattársak Forrás: AFP/Christophe Simon

Hiába ő a világ legdrágább futballistája, az idegein úgy tűnik, nem mindig tud uralkodni.