Hatalmas játékvezetői baki is kellett a svájci csodához

fbl Horizontal, Szerbia, Svájc,vb-2018
Serbia's forward Aleksandar Mitrovic (2L) vies for the ball with Serbia's midfielder Adem Ljajic (3L) and Switzerland's defender Stephan Lichtsteiner (L) during the Russia 2018 World Cup Group E football match between Serbia and Switzerland at the Kaliningrad Stadium in Kaliningrad on June 22, 2018. / AFP PHOTO / Patrick HERTZOG / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - NO MOBILE PUSH ALERTS/DOWNLOADS
Vágólapra másolva!
Érdekes jelenetek játszódtak le a Szerbia-Svájc (1-2) mérkőzésen az oroszországi labdarúgó-világbajnokság E csoportjának péntek esti összecsapásán. Ráadásul az egyik mérkőzést befolyásoló hiba volt a játékvezetőtől. Az Origo vb-szakértője, a volt FIFA-bíró, Bede Ferenc mondja el a részleteket. 
Vágólapra másolva!
Bede Ferenc meccset befolyásoló hibát látott Forrás: Origo

A 66. percben érdekes ítélet borzolta a kedélyeket, mivel a tizenhatoson belül ketten rántották le Mitrovicsot, ám a játékvezető úgy ítélte meg, hogy a támadó volt szabálytalan, így nem büntető, hanem svájci szabadrúgás következett.

„A svájci büntetőterületen belül két védő karolta át a szerb Mitrovicsot, de a játékvezető meglepetésre kifelé ítél szabadrúgást, pedig

– mondta az esetről Bede Ferenc.

A 74. percben a svájci Mario Gavranovic az oldalhálóba lőtt, így a meccs szempontjából nem lett döntő jelentőségű ez a támadás, de a korábbi FIFA-játékvezető szerint ekkor is érdekes eset történt.

„A svájci játékos egyértelmű lesen lépett ki, az asszisztens végig futott az akcióval, megvárta, hogy a támadó gólt rúg vagy sem. Amikor nem született találat, akkor határozottan lest jelzett, tudva, ha mégis rosszul döntött, gól már nem született belőle. Érdekes taktika az asszisztens részéről."