Bede Ferenc: Végre egy jó ítélet a világbajnokságon

Hazard
23 June 2018, Russia, Moscow: Soccer: FIFA World Cup, Group G, 2nd matchday, Belgium vs Tunisia at Spartak Stadium: Eden Hazard (L) from Belgium lies on the ground after a foul by Syam Ben Youssef from Tunisia. Photo: Federico Gambarini/dpa
Vágólapra másolva!
Bede Ferenc, korábbi FIFA játékvezető, az Origo szakártője szerint jó döntés született a Belgium-Tunézia mérkőzés 5. percében, amikor a játékvezető Eden Hazard buktatásáért büntetőt ítélt.
Vágólapra másolva!
Forrás: Origo

Syam Ben Youssef szabálytalankodott a megiramodó Hazard-al szemben, és bár a visszajátszások alapján úgy tűnt, a szabálytalanság a 16-os vonalán kívül történt, Bede Ferenc szerint mégis jó ítélet született.

"Érdekes a szituáció, hiszen alighanem mindenki a lábakat nézi, a buktatás pedig valóban a vonalon kívül történt. A védő azonban a testével is elsodorta a támadót, az

pedig egyértelműen látszik, hogy az a kontakt a vonal felett történt, így jogos a büntető.

Alighanem a játékvezető is a lábakat figyelte és a büntetőt a lábbal történt szabálytalanságra fújta be. A videószobában viszont vélhetően úgy látták a lassításokon, ahogyan én, hogy nem csak lábbal volt szabálytalan a tunéziai játékos, ezért nem vonták vissza a tizenegyest." - mondta az Origo szakértője.