Társoldalunk:

Kroos: Sokan örültek volna, ha kiesünk

2018.06.23. 22:44

A német labdarúgó-válogatott drámai körülmények között nyert 2-1-re Svédország ellen a világbajnokság F-csoportjának második fordulójában. Kilencven perc elteltével a Nationalelf kilátástalan helyzetben volt, de az utolsó pillanatban érkezett Toni Kroos, aki egy csodálatos szabadrúgásgóllal „benntartotta” a németeket a világbajnokságon. A találkozó után a németek karmestere elmondta, a folytatásban sokkal jobb helyzetkihasználásra lesz szükségük.

„Nagyon sokat kritizáltak minket az elmúlt időszakban, sokan örültek volna, ha kiesünk” – mondta Toni Kroos, aki a svédek vezető gólja előtt eladta a labdát a saját térfelén. 

Toni Kroos gyönyörű góllal tartotta életben a német reményeketForrás: NOTIMEX/Vladimir Pesnya

„Egy meccsen négy-ötszáz passzt játszunk, így előfordul, hogy becsúszik egy hiba. Fontos, hogy egy ilyen után is bátran játszunk, és mentálisan is erősek maradjunk – folytatta a németek válogatott karmestere, akinek nem lehet panasza a mentális erejére, hiszen a 95. percben nem mindennapi gólt tekert a bal felső sarokba.

„Az volt a célunk, hogy megnyerjük a meccset. Fontos, hogy a következő mérkőzésre regenerálódjunk, és megverjük Dél-Koreát. Az biztos, hogy a helyzeteinket jobban kell kihasználnunk – tette hozzá Toni Kroos, aki 94:42-nél lőtte a győztes gólt, ami a német válogatott történetének „legkésőbb” született gólja a vb-történelemben.