Döbbenetes videobírós szerencsétlenkedés, a VAR-emberek alkalmatlanok

Russia World Cup Saudi Arabia - Egypt FIFA soccer football
5557187 25.08.2018 Egypt’s Mohamed Salah, right, talks to the referee during the World Cup Group A soccer match between Saudi Arabia and Egypt at the Volgograd Arena, in Volgograd, Russia, June 25, 2018. Alexey Filippov / Sputnik
Vágólapra másolva!
A Szaúd-Arábia-Egyiptom (2-1) mérkőzésen újabb szintet lépett a videobírós szerencsétlenkedés. A bíró nem tudott dönteni, a moszkvai központban ülő sasszeműek sem. Aztán mégis tizenegyes lett a dologból, amit a szaúdi csapat be is lőtt.
Vágólapra másolva!

A szaúdi Al Mulwallad kapott egy hosszú indítást 1-0-s egyiptomi vezetésnél. Már a büntetőterületen belül járt, de semmit nem akart, mert amikor az egyiptomi Gabr hozzáért, inkább fogta magát, és elesett. A játékvezető először tizenegyest ítélt, majd Moszkvából szóltak neki, hogy várjon, mert a sasszeműek is megnézik az esetet.

Elég hosszan nézegették, mert két és fél perc telt el. Akkor minden bizonnyal szóltak a bírónak, hogy nem tudnak dönteni. Azt javasolták, hogy a bíró menjen ki, és nézze meg maga. Ekkor már 3 perc telt el játék nélkül, mire a meccset vezető Wilmar Perez kegyeskedett az oldalvonal mellé menni tévézni.

Jól megnézte, mert ezek után befújta a büntetőt.

Ezt már nem tudta védeni az egyiptomiak 45 éves kapusa, El-Hadari, aki pár perccel korábban megfogott egy szaúdi büntetőt.

A végén a szaúdiak 2-1-re nyertek. Ez a videobírós szerencsétlenkedés újabb sötét fejezete a készülék mögött ülő emberek képességeinek.