Törött bordával tért vissza a világbajnokságra a dán hátvéd

Denmark Portraits - 2018 FIFA World Cup Russia Creative Sport Soccer International Team Soccer FIFA World Cup Russia FeedRouted_Global
William Kvist újra örülhet, akár a pályán is
Vágólapra másolva!
William Kvist, a dán válogatott hátvédje még a Peru elleni első világbajnoki csoportmeccsen sérült meg. Haza is utazott, de vasárnap újra a csatlakozott a dán csapathoz.
Vágólapra másolva!

Kvistnek még mindig vannak fájdalmai, miután két bordáját is eltörte Peru ellen, de akár újra pályára is lépne.

Az FC Köbenhavn 81-szeres válogatott játékosát a csoportkör első fordulójában, a Peru ellen 1-0-ra megnyert múlt szombati mérkőzés 35. percben hordágyon kellett levinni a pályáról, mert egy párharc során eltört két bordája, az egyik ráadásul légmellet is okozott.

William Kvist újra örülhet, akár a pályán is Forrás: FIFA via Getty Images/2018 FIFA/Stuart Franklin - Fifa

A dán szövetség egy héttel ezelőtt azt közölte, Kvist számára véget ért a világbajnokság. A játékos hazautazott, de mivel az alapos orvosi vizsgálatok szerint a tüdeje nem károsodott, ismét csatlakozhat a csapathoz.

Age Hareide szövetségi kapitány szerint a C-csoport keddi, harmadik fordulójában valószínűleg nem küldi pályára Franciaország ellen, de továbbjutás esetén a nyolcaddöntőben ismét számíthat rá.

„Nem turistáskodni jöttem, újra pályára akarok lépni, a többi nem érdekel. Jártam már Moszkvában, nem ezért jöttem. A sérülés szépen gyógyul, olyan, mint egy ujjtörés. Vannak mozdulatok, amik nem esnek jól, de két napja keményen edzek, napi két órát, mindent meg tudtam csinálni, a labdát is tudtam kezelni mellel. Boldog vagyok, hogy újra itt lehetek" – mondta a 33 éves harcos.