Társoldalunk:

A tartalékos horvátok Izlandot is kipipálták

2018.06.26. 22:01

A horvát válogatott nem kevesebb mint kilenc helyen változtatott az Argentína elleni győztes csapaton, de nem született meglepetés. Luka Modricék 2-1-re nyertek Izland ellen, a másik meccsen Argentína is 2-1-re nyert Nigéria ellen, a horvátok mellett Messiék jutottak a nyolcaddöntőbe. Az élő közvetítést itt olvashatják.

A horvátok a biztos továbbjutás tudatában léphettek pályára, csoportelsőségüket is csak igen extrém körülmények között veszíthették volna el.

Ennek megfelelően az Argentína ellen parádézó kezdőből csak Luka Modric és Ivan Perisic maradt a kezdőben az Izland elleni meccsre.

A horvátok kezdték jobban a meccset, de igazán nagy helyzet sokáig nem alakult ki. Az első félidő első részében Pjaca könyökölte le Bjarnasont, aki utána sokáig vérző orrával volt elfoglalva, többször ápolni is kellett.

Az első félidő második felében főleg a felgyógyuló Bjarnason volt veszélyes, több lövését blokkolták a horvát védők, de Kalinic kapusnak is volt dolga bőven az utolsó tíz percben.

A második félidő elejét is jobban kezdték a horvátok, Badelj a lécet is eltalálta, majd nem sokkal később a vezetést is megszerezte a csapatának.

 

A horvátok meggyőző teljesítménnyel jutottak a legjobb 16 csapat közéForrás: AFP/Joe Klamar

A bekapott gól után gyorsan kapcsoltak az izlandiak, Ingason egy szöglet után a lécre fejelte a labdát, majd a 75. percben az északiak kiharcoltak egy tizenegyest, a csereként beállt Lovren kezezett a tizenhatoson belül.

A labda mögé megint Gylfi Sigurdsson állt, aki Nigéria ellen rontott büntetőt, de most nem hibázott.

A 86. percben Argentína megszerezte a vezetést Nigéria ellen, ami azt jelentette, hogy Izlandnak itt elég lett volna egy gól a továbbjutáshoz.

A vikingek támadtak, de a gólt a horvátok szerezték, Ivan Perisic a 90. percben egy kontra után lezárta a meccset és a továbbjutás kérdését.

A horvátok még soha nem nyertek zsinórban három világbajnoki meccset:

A horvátok vasárnap Dániával, míg az argentinok szombaton Franciaországgal találkoznak a legjobb 16 között.