Társoldalunk:

Végre megszabadulunk a foci leggyűlöltebb közhelyétől!

2018.06.27. 18:31

Gary Lineker átadta a múltnak huszonnyolcévet megért, rongyosra használt mondását.

Gary Lineker az angol válogatottal az 1990-es világbajnokságon negyedik helyen végzett az angol válogatottal. A 80 válogatott meccsen 48 gólt szerző nagyszerű csatár az olaszországi torna elődöntője után, amit tizenegyesekkel veszítettek el az NSZK-val szemben, keserűen így nyilatkozott: "A foci egyszerű játék, 22 fickó kerget egy labdát és valahogy mindig a németek nyernek." 

Jürgen Klinsmann éppen az egyik német győzelmet ünnepli az 1990-es világbajnokságonForrás: DPA/AFP/usage worldwide, Verwendung weltweit/Sven Simon

A frappáns nyilatkozat a foci elmúlt három évtizedének legtöbbször idézett közhelye lett, amit már csak kínos feszengéssel hallgatott az, aki kettőnél több focimeccset nézett meg 1990 óta. Az éleseszű és jó humorú Lineker a döbbenetes Dél-Korea–Németország mérkőzés után gyorsan kitette a módosított változatot, az eredeti mondást egyúttal átadva a történelemnek. Ezek szerint: "A foci egyszerű játék, 22 fickó kerget egy labdát, de többé nem mindig a németek nyernek. A korábbi verzió fenntartva a történelemnek."

Mit mondhatnánk erre? Köszönjük, Gary!