Szétutaztatják a vb legjobb csapatait az orosz szervezők

Argentina v Croatia: Group D - 2018 FIFA World Cup Russia NurPhoto General News human Interest 2018 FIFA World Cup June 23 2018 23th June 2018 Group D Argentina v Croatia MATCH Competition Soccer Match PLAYER National Team
Lionel Messi (ARG) during the Russia 2018 World Cup Group D football match between Argentina and Croatia at the Nizhny Novgorod Stadium in Nizhny Novgorod on June 21, 2018. (Photo by Foto Olimpik/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Az már kedd este óta biztos, hogy a labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőinek egyik slágermeccse a Franciaország-Argentína találkozó lesz. A csúcstalálkozót azonban nem Moszkvában és nem Szentpéterváron rendezik.
Vágólapra másolva!

A világbajnokság ágrajza és az, hogy melyik mérkőzések melyik városokban lesznek még azelőtt elkészült, hogy 2017. december 1-jén megtartották volna a torna sorsolását. Egy francia-argentin meccsnek amúgy normális esetben Moszkvában vagy Szentpéterváron lenne a helye, de ezek a dolgok sem így működnek.

Mutatjuk térképen, hol lesz a francia-argentin. Kazany, Tatárföld fővárosa.

Ennél sokkal érdekesebb, hogy a vb négy negyeddöntője közül egy sem lesz Moszkvában és Szentpéterváron. Hanem Nyizsnij Novgorodban, Kazanyban, Szamarában és Szocsiban.

Viszont a vb utolsó négy meccséből kettő lesz Moszkvában (az egyik elődöntő és a döntő) és kettő Szentpéterváron (a másik elődöntő és a bronzmeccs.)

Amíg azonban ide eljutnak a csapatok, alaposan megismertetik velük Oroszországot.