Társoldalunk:

Késsel a fogaik között mennek neki Messiék a franciáknak

2018.06.30. 09:28

Jorge Sampaoli, az argentin válogatott szövetségi kapitánya pénteken újságírók előtt cáfolta azokat a korábbi híreket, miszerint nem ő, hanem a csapat legnagyobb sztárja, Lionel Messi szava dönt a pályára lépők személyéről.

A szombat délutáni (16 óra) Franciaország elleni nyolcaddöntőre készülő argentin válogatott szövetségi kapitánya nincs könnyű helyzetben. Van egy jó nevekből álló csapata, a kezei alatt játszik a világ egyik, ha éppen nem a legjobb futballistája, az eredmények és mutatott futball azonban mégsem egy majdani világbajnok képét festik fel.

Messi, a zseni, Messi, a főnök, Messi a hős - Argentína nem érdemli meg őt

Az argentin válogatott Rojo 85. percben szerzett góljával 2-1-re nyert Nigéria ellen, így bejutott az oroszországi világbajnokság nyolcaddöntőjébe, ahol szombaton Franciaország lesz az ellenfele. A győzelem ne tévesszen meg senkit: a meccsben minden benne volt, ami az elmúlt években jellemezte az argentinokat. Messi megszerezte az első gólját, de ezúttal nem ő volt a hős.

Többször is felröppentek a csapategységet megkérdőjelező hírek, sőt még az is, hogy valójában nem a chilei válogatottal Copa América-győztes edző állítja össze a csapatot, hanem Lionel Messi. A Nigéria elleni utolsó csoportmeccsen látottak csak megerősítették ezt, amikor Sergio Agüero becserélése előtt Sampaoli rövid eszmecserét folytatott Messivel. 

"Egyáltalán nem az történt, amit sokan belelátnak – idézi a BBC az argentin szakvezető pénteki sajtótájékozatóján elhangzottakat. – Megoldásokat kerestünk egy fontos meccsen, és dönteni kellett. Csupán ennyiről volt szó, alkalmaztunk egy stratégiát, amit korábban megbeszéltünk, jelesül több támadót küldtünk pályára. Egy szimpla beszélgetés volt, amit az egyik játékosommal folytattam" – zárta le a találgatásokat Sampaoli.

A kazanyi meccs mindkét válogatott számára kulcsfontosságú lesz, hiszen a torna előtt az argentinokat és a franciákat is a vébé egyik esélyesének kiáltották ki, most már azonban biztos, hogy a két csapat közül az egyik a legjobb nyolcig sem juthat el.

Késsel a fogaink között fogunk játszani – ígérte Sampaoli, amivel nyilván arra utalt, hogy utolsó leheletükig küzdenek majd a továbbjutásért. – Ezek a játékosok hihetetlenül büszkék rá, hogy a hazájukat képviselhetik, hogy az argentin mezben játszhatnak. Ez teszi őket igazán veszélyessé bárki ellen."

Sampaoli nem állta meg, hogy zárásként ne szúrjon oda egyet a károgóknak:

A meccs után majd lehet elemezni a történeteket. Ha nyerünk, akkor minden bizonnyal fantasztikus edző leszek, ha kikapunk, akkor meg a létező legrosszabb.