Embert ölt a vébéről hazatérő focista

Morocco v Iran - Group B - 2018 FIFA World Cup Russia FBL WC-2018 WC 2018 MATCH4 MAR IRI SPORT EVENT fans TRAINING WORLD CUP 2018 Russia Morocco v Iran Group B FIFA World Cup Russia morocco marocco
Amine Harit of Morocco national team reacts during the 2018 FIFA World Cup Russia Group B match between Morocco and IR Iran on June 15, 2018 at Saint Petersburg Stadium in Saint Petersburg, Russia. (Photo by Mike Kireev/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Az oroszországi világbajnokságról a csoportkör után búcsúzó marokkói válogatott játékosa, Amine Harit halálos kimenetelű közlekedési baleset okozója volt. A játékos egyelőre nem térhet vissza klubcsapatához, a Bundesliga-ezüstérmes Schalke 04-hez.
Vágólapra másolva!

Szombaton éjszaka Marrákesben halálos kimenetelű közlekedési baleset okozásával vették őrizetbe a rendőrök Amine Harit, a marokkói válogatott 21 éves középpályását. Az esetről ellentmondó hírek láttak napvilágot, annyi azonban biztos, hogy a Bundesliga-ezüstérmes Schalke 04 játékosa egy gyalogátkelőn elgázolt egy 30 éves férfit, aki belehalt a sérüléseibe.

A válogatott híreit megosztó Atlasz Oroszlánjai (Lions de l'Atlas) francia nyelvű Twitter-oldal szerint egy éjszakai autóversenyből lett a tragédia, a Schalke hivatalos oldala viszont arról ír, hogy a futballista azt mondta Christian Heidel sportigazgatónak, hogy nem tudta elkerülni a balesetet.

Haritot őrizetbe vette és kihallgatta a rendőrség, majd feltételesen szabadlábra helyezte, de az útlevelét bevonták, így nem hagyhatja el Marokkót az eset tárgyalásának végéig. A német klub információi szerint a fiatal játékost rendkívül megviselték a történtek.

A 21 éves középpályás az Irán elleni (0-1) első csoportmérkőzésen kapott 84 perc játéklehetőséget, majd a kiesést követően a csapattal együtt hazatért.