Nem ért piros lapot a Neymar elleni mexikói szabálytalanság

FIFA World Cup 2018- Mexico vs. Brazil Sports soccer SPORTS EVENT WORLD CUP Brazil Mexico FIFA WORLD CHAMPIONSHIP
02 July 2018, Russia, Samara: Soccer, World Cup 2018, Final round - round of 16: Mexico vs. Brazil at the Samara stadium: Brazil's Neymar lying injured on the floor after a foul. Photo: Christian Charisius/dpa
Vágólapra másolva!
Az oroszországi labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjében a brazil válogatott kétgólos győzelmet aratott Mexikó fölött. A meccs főszereplője ezúttal is Neymar volt, aki lőtt egy gólt és adott egy gólpasszt. Azonban sokaknál ismét kihúzta a gyufát, ugyanis a 71. percben Miguel Layun belépője után olyan műsort rendezett, mint akinek pillanatokon belül véget ér a pályafutása. Az Origo szakértője, a korábbi FIFA-játékvezető, Bede Ferenc úgy látja, nem kellett volna kiállítani a mexikói játékost.
Vágólapra másolva!
Bede Ferenc szerint ért prios lapot Miguel Layun belépője Forrás: Origo

„Amikor a mexikói játékos rálépett Neymar bokájára, a labda játékon kívül volt. Az esetet visszanézték, mégsem kapott még lapot sem.

Fontos megjegyezni, hogy a videobíró és a játékvezető kommunikáltak, de nem ajánlották az esetet piros lapra, ezért Gianluca Rocchi játékvezető nem nézte vissza az esetet. Sárga lapra pedig nem hívják ki a bírót, ami azt jeleneti, hogy a videobíró sem találta erőszakos az esetet erőszakos cselekedetnek" – mondta az Origo szakértője, a korábbi FIFA-játékvezető, Bede Ferenc.