Történelmi meccsnézésre készülnek a japán buddhista szerzetesek

TOPSHOTS Horizontal HIGH ANGLE WORLD CUP FOOTBALL BUST GESTURE JOY
Japan's midfielder Takashi Inui (R) and Japan's forward Shinji Okazaki (2R) react after the final whistle of the Russia 2018 World Cup Group H football match between Japan and Poland at the Volgograd Arena in Volgograd on June 28, 2018. / AFP PHOTO / NICOLAS ASFOURI / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - NO MOBILE PUSH ALERTS/DOWNLOADS
Vágólapra másolva!
Nagy meccsre, a Belgium elleni nyolcaddöntőre készülő japán válogatott mögött most egy emberként sorakozott fel a nemzet. Még a buddhista szerzetesek is kiveszik a részüket a szurkolásból.
Vágólapra másolva!

Az érdeklődés mértékét jól mutatja, hogy az 1691-ben alapított Tokodzsi buddhista templomban első ízben engedélyezik az ott éjszakázó vendégeknek, hogy futballmeccset nézzenek. Persze csak a hely szelleméhez illő csendes szurkolással kísérve.

"Csendesen fogok szorítani a győzelemért – fogadkozott a templom vezetője, Isida Taiko. – Reméljük, hogy az emberek csendben, sípok és dobok nélkül szurkolnak majd. Kivéve persze, ha gólt szerzünk."

A helyi idő szerint éjjel 3 órakor kezdődő mérkőzés megtekintése igazi különlegesség lesz a templom vendégei számára, a templomvezető pedig kfejezte abbéli reményét, hogy sokan keresik fel a szent helyet a nagy napon.

A Japán válogatott 2002 óta először, összességében második ízben jutott tovább a csoportból a világbajnokságon, miután előbb 2-1-re legyőzték Kolumbiát, majd 2-2-es döntetlent játszottak Szenegállal, hogy aztán egy nehezen megbocsátható, Lengyelország elleni 0-1-el biztosítsák be a helyüket a legjobb 16 között.