Társoldalunk:

Úgy tűnik, megvan Cristiano Ronaldo új klubja

2018.07.03. 11:13

Ahogy az várható volt a világbajnoki búcsú után felpörögtek az események Cristiano Ronaldo klubváltása körül. Olasz és spanyol lapok szerint már meg is van a befutó.

A Tuttosport hétvégén még csak arról írt, hogy Jorge Mendes, Ronaldo ügynöke Torinóban tárgyal, de az várható volt, hogy nem csak a szintén portugál Joao Cancelo átigazolása lesz napirenden. Az olasz sportlap kedden már arról ír, hogy a felek lassan tető alá hozhatják az ötszörös aranylabdás sztár Real Madridból a Juventusba szerződését is.

A Tuttosport információira hivatkozva a Realhoz közel álló madridi sportlap, a Marca azt írja, hogy a Juventus hajlandó lenne kifizetni egy reális kivásárlási árat - ami nem a portugál szerződésében szereplő 1 milliárd euró - és a kért fizetést is megadná neki. A kivásárlási árat állítólag az év elején levitte a Real Madrid 120 millió euróra azt követően, hogy Florentino Pérez klubelnök viszonya egy átigazolás miatt megromlott Zinedine Zidane-nal (a francia edző nem akarta szerződtetni a fiatal kapust, Kepát), mire Ronaldo jelezte, hogy ő sem szeretne maradni. És, aki nem akar a Real Madrid játékosa lenni, az lehet akármekkora sztár, nem fogják marasztalni.

A két lap tudomása szerint a Juve megszabadulna Gonzalo Higuaíntól, és részben ebből is fedeznék Ronaldo érkezését, valamint a 2022-ig szóló szerződésében rögzíteni szándékozott évi 30 millió eurós (ez öttel több, mint amit a Real ajánlott legutóbb) fizetését. 

A Juventusnak nem titkolt célja, hogy megnyerje végre a Bajnokok Ligáját, hiszen miközben az olasz bajnokságban jóformán verhetetlen a csapat (az utóbbi hét évben hét bajnoki cím), az 1996-os BL-siker (az Ajax ellen tizenegyesekkel) óta öt finálét buktak el, ebből kettőt három éven belül (2015, 2017).