De Bruyne: Semmi értelme nem volt a japánok legyőzésének, ha...

fbl Horizontal
Belgium's midfielder Kevin De Bruyne (L) vies for the ball with Japan's midfielder Gaku Shibasaki during the Russia 2018 World Cup round of 16 football match between Belgium and Japan at the Rostov Arena in Rostov-On-Don on July 2, 2018. / AFP PHOTO / PIERRE-PHILIPPE MARCOU / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - NO MOBILE PUSH ALERTS/DOWNLOADS
Vágólapra másolva!
Már a brazilok elleni slágermérkőzésről beszélt Kevin de Bruyne, miután a belgák hétfőn kétgólos hátrányból fordítva, 3-2-re legyőzték Japánt az oroszországi labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjében.
Vágólapra másolva!

„Egyértelműen a brazilok a favoritok, de ha meg akarjuk nyerni a tornát, akkor mindenkit meg kell vernünk – szögezte le a Manchester City középpályása. – A japánok ellen nem akartunk veszíteni és hazarepülni, és ez a következő mérkőzésre is érvényes.

– tette hozzá.

De Bruyne ugyanakkor figyelmeztetett arra, hogy a dél-amerikai gárda nem csak Neymarból áll.

Kevin De Bruyne (balra) fejben már a negyeddöntőben vezeti a labdát Forrás: AFP/Pierre-Philippe Marcou

„Természetesen mindenki őt figyeli, de én sok brazillal játszom egy klubban, és tudom, hogy mennyire jók” - jelentette ki.

Roberto Martinez szövetségi kapitány közölte, kisgyermekként ilyen meccsekről álmodik az ember:

– tette hozzá, majd rátért a japánok elleni bravúrra: „Ennél büszkébb nem is lehetnék a csapatomra. Nagyon kevesen tudnak 0-2-ről fordítani, ez a szenvedély és az elszántság jele” – vélekedett a 44 éves spanyol tréner.

Vincent Kompany kiemelte, hogy két cserejátékosuk, Marouane Fellaini és Nacer Chadli szerezte a második és harmadik gólt.

„Ez volt a különbség a két válogatott között. Olyan játékosok ülnek a kispadon, akik képesek meccseket eldönteni. Nagyon nehéz helyzetben is megőriztük a nyugalmunkat, és megmutattuk a mentális erőnket” – vélekedett a hátvéd.

A 22 mérkőzés óta veretlen belgák pénteken 20 órakor találkoznak Brazíliával a kazanyi negyeddöntőben.