Társoldalunk:

Vb-döntős lesz a csapatunk? Tojjunk rá magasról!

2018.07.04. 10:46

Már abban is van valami hallatlanul bájos dolog, hogy a wimbledoni nyílt teniszbajnokság férfi egyes döntője napra és időben is egybeesik a labdarúgó-világbajnokság fináléjával. Amelyet akár még az angol válogatott is játszhat. Mit mond erre az All England Club vezetője? Azt, hogy kit érdekel a labdarúgó-világbajnokság.

Mert ugye a hagyományok. Azokat nem írhatja felül holmi focivébé. A férfi egyes döntő Wimbledonban idén július 15-én londoni idő szerint délután kettőkor indul. Akkor Moszkvában délután négy óra van. Két órával később, moszkvai idő szerint hatkor, londoni idő szerint négykor elkezdődik a focivébé döntője.

Felmerült, hogy esetleg lehetne nagy kivetítőket tenni az All England Clubba. Nem fognak, mert ez nem lehetséges. Hogy miért nem? Mert eddig sem volt. Pont. Ez a regula.

Hogy a show tovább folytatódjon, itt van a szombati Forma-1-es Angol GP időmérője, amelynek vége egybeesik a Svédország-Anglia vb-negyeddöntő kezdetével. A Forma-1 szervezői a csoportmérkőzések alatt előrelátóbbak voltak, mert akkor egy órával később indították a Francia Nagydíjat, hogy az ne ütközzön az Anglia-Panama mérkőzéssel. Azt előre nem lehetett tudni, hogy az angolok melyik negyeddöntőt játsszák majd, azt sem, hogy egyáltalán eljutnak-e oda. Az F1 szervezők annyival rugalmasabbak a wimbledoni kollégáknál, hogy óriáskivetítőket állítanak majd fel Silverstone-ban.

Ha a szombati időmérő edzés egy baleset miatt csúszni fog, akkor biztosan belelóg a svéd-angolba. De ez már tényleg legyen a hagyománytisztelő britek baja. Mondjuk az is jogos kérdés, hogy a vb alatt miért nem tart szünetet az F1, de ennek megválaszolása már tényleg nem a mi dolgunk.