Társoldalunk:

Megvan, kik vezetik a vb negyeddöntőit

2018.07.04. 22:07

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) kijelölte a 2018-as világbajnokság negyeddöntőinek játékvezetőit. Egy brazil, egy szerb, egy argentin és egy holland bíró fújja majd a sípot a meccseken.

Július 6-án és 7-én már a negyeddöntőket rendezik a 2018-as labdarúgó-vb-n. A csapatok kiléte már kedden eldőlt, most pedig már az is nyilvános, kik vezetik majd a mérkőzéseket.

Az első negyeddöntőt, azaz az Uruguay-Franciaország mérkőzést az argentin Nestor Pitana dirigálja majd. Mindenképp érdekes döntés, hiszen egy dél-amerikai spori fúj majd egy szintén dél-amerikai csapat meccsén, ráadásul az ellenfél, azaz a francia válogatott épp Argentínát búcsúztatta az előző körben. Pitana eddig három találkozót kapott, övé volt a nyitómeccs (Oroszország-Szaúd-Arábia 5-0), a Mexikó-Svédország (0-3) és a Horvátország-Dánia (1-1, tizenegyesekkel 3-2). Utóbbi az ő ténykedéséről is emlékezetes marad.

Nestor Pitana nem fukarkodik a lapokkalForrás: AFP/Hector Retamal

Péntek este Brazília és Belgium csap össze, amelyet a szerb Milorad Mazsics vezet. Ő vezette a Dél-Korea-Mexikó (1-2) és a Szenegál-Kolumbia (0-1) csoportmeccseket, tehát most kapcsolódik be az egyenes kieséses szakaszba. Mazsics egyébként a legutóbbi BL-döntőn a negyedik számú játékvezető feladatát látta el.

Szombat délután rendezik a Svédország-Anglia csatát, ami a holland Björn Kuipersé lesz. Napjaink egyik legtöbbet foglalkoztatott bírója szintén három vb-meccsen van túl, ő vezette az Egyiptom-Uruguay (0-1), a Brazília-Costa Rica (2-0), és hazaiaknak oly kedves Oroszország-Spanyolország (1-1, tizenegyesekkel 4-3) találkozót. Valamint a 2014-es BL- és a 2018-as El-döntőt is.

A szombat esti Oroszország-Horvátország mérkőzés játékvezetője a brazil Sandro Ricci lesz. Ő is először vezet majd egyenes kieséses mérkőzést, eddig a Horvátország-Nigéria (2-0) csoportmeccsen és a vb talán legrosszabb mérkőzésén, a Franciaország-Dánia (0-0) találkozón láthattuk.

 A mérkőzéseket élőben követhetik az Origón.