Társoldalunk:

Az argentin sztár apja is nekiment Sampaolinak

2018.07.05. 09:44

Egyre többen találják meg vélt vagy valós hibái miatt kárhoztatva Jorge Sampaolit, az argentin válogatott szövetségi kapitányát. Most éppen Gonzalo Higuaín apján volt a sor.

A válogatottal a Franciaország elleni nyolcaddöntőben, egy látszólag szoros (3-4) vereséggel, valójában tükör simán kieső Jorge Sampaoli a hétvégén már aligha lesz szövetségi kapitány, így igyekszik még minden érintett - vagy magát annak érző - megtalálni egy-egy hajánál fogva előrángatott váddal. A legújabb jelentkező Gonzalo Higuaín apja, aki fia mellőzését kérte számon a kapitányon. 

Lionel Messi (balra) és Gonzalo Higuaín: az egyik játszhatott volna jobban, a másik játszhatott volna többetForrás: NurPhoto/Mike Kireev/NurPhoto/Mike Kireev

"Nem hinném, hogy van valódi indoka a fiam mellőzésének. Nem tudom, hogy Argentínának miért kellett hamis 9-essel játszania a franciák ellen. Sampaolinak megvannak a maga elképzelései, de néha elég nehéz azokat megérteni – ment bele a taktika kivesézésébe idősebb Higuaín. – Van két olyan csatárod, mint Gonzalo és Agüero, akik rúgtak már ketten együtt vagy 600 gólt, és nem játszatod őket? Ha az egyiket nem szereted, akkor legalább játszasd a másikat."

A Juventus támadója, Gonzalo Higuaín a négy vb-meccsből csak egyet, a Nigéria elleni, továbbjutásról döntő csoportmeccset játszotta végig. Izland ellen hat, míg Horvátország ellen harminchat percet kapott, és nem szerzett gólt. A Manchester City csatára, a Premier League társgólkirálya, Sergio Agüero Izland ellen végig a pályán volt, ő lőtte az egyenlítő gólt, Horvátország ellen az ő helyére érkezett Higuaín az 54. percben, Nigéria ellen pedig tíz percet kapott.

A franciák elleni nyolcaddöntőt mindkét támadó a padon kezdte, miután Messi döntésének értelmében hamis 9-essel állt fel a csapat. A Juve csatára ott is fejezte be a vébét, míg Agüero a 66. percben beállt Enzo Pérez helyére, és a 90+3. percben ő szerezte a dél-amerikai csapat utolsó oroszországi gólját.