A francia edzőlegenda is elmondta a véleményét Neymarról

FIFA World Cup 2018- Mexico vs. Brazil Sports soccer SPORTS EVENT WORLD CUP Brazil Mexico FIFA WORLD CHAMPIONSHIP
02 July 2018, Russia, Samara: Soccer, World Cup 2018, Final round - round of 16: Mexico vs. Brazil at the Samara stadium: Brazil's Neymar lying injured on the floor after a foul. Photo: Christian Charisius/dpa
Vágólapra másolva!
Egyszerre elismerően és kritikusan nyilatkozott Neymarról Arséne Wenger. Az Arsenáltól idén búcsúzó francia edzőlegenda szerint a brazil akár a világbajnokság játékosa is lehetne, ha változtatna a stílusán.
Vágólapra másolva!

"Lehetne a torna embere is, ezt mindenki tudja, de néha kicsit túlzásba viszi. Nem mindig szabályos, ezt pedig nem engedheti meg magának egy ilyen kiváló játékos. Túlságosan könnyen a földre kerül, habár szerintem ez a személyiségének a része.

Az egész világ rajta röhögött Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Christian Charisius

Láttam nagy nyomás alatt játszani, kétségtelen, hogy korunk egyik legtehetségesebb focistája.

Sajnos azonban a tehetség könnyen meg is mérgezheti az embert, Neymar esetében jó lenne, ha nem mérgezné tovább a saját játékát,

jó lenne, ha egy kicsit visszafogottabb lenne a pályán. Ellenkező esetben hamar nevetségessé válhat, miközben kitűnő játékosról van szó."

Korábban a világ egykori legjobb kapusa, a dán válogatott Peter Schmeichel is élesen kritizálta Neymart: szerinte az lenne a legjobb, ha nem is látnánk többé játszani a brazilt.

A PSG brazil válogatottja azután lett közröhej tárgya, hogy a vb eddigi legnagyobb színészkedését mutatta be a Mexikó elleni nyolcaddöntőben.