Szörnyen nehéz döntés előtt áll a svéd csapat kapitánya

fbl Horizontal
Sweden's defender Andreas Granqvist celebrates at the end of the Russia 2018 World Cup round of 16 football match between Sweden and Switzerland at the Saint Petersburg Stadium in Saint Petersburg on July 3, 2018. Sweden won 1-0. / AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - NO MOBILE PUSH ALERTS/DOWNLOADS
Vágólapra másolva!
A világbajnokságon eddig remeklő svéd válogatott csapatkapitánya feleségétől kapott félreérthetetlen üzenetet, amire valamit okvetlen lépnie kell, hiába játszanak szombaton negyeddöntőt Anglia ellen.
Vágólapra másolva!

"A szülés hadművelet elindult" – írta ki blogjára július 4-én, szerdán Sofie Granqvist, Andreas Granqvist felesége. Azt már jóval a világbajnokság előtt tudni lehetett, hogy a svéd válogatott csapatkapitányának felesége a torna idején adhat életet a pár második gyermekének, azt azonban - értelemszerűen - nem lehetett tudni, hogy a nagy napon éppen hol lesz csapat. Nem kis részben Granqvistnak is köszönhetően - aki Dél-Korea és Mexikó ellen is értékesített egy-egy büntetőt - még Oroszországban van a svéd válogatott, és az eredetileg kiírt napon éppen Svájccal mérkőztek (és nyertek 1-0-ra) a nyolcaddöntben.

Nos, úgy tűnik Granqvist nem olyan szerencsés és nem olyan érzelmes, mint dán kollégája, Jonas Knudsen, és ha nem is könnyű szívvel, de lemond róla, hogy felesége mellett legyen a szülés idején.

"Szerencsére nagyon erős feleségem van – mondta a Guardiannek a Svájc elleni meccs után. – Persze, amint jön a hír otthonról, beszélni fogunk. Nem várja el, hogy hazamenjek, azt kérte, hogy itt nyújtsam a legjobbamat, én pedig hallgatok rá. Biztos, hogy játszani fogok a negyeddöntőben."

Granqvisték meccsen. Hamarosan négyen lesznek:

Grattis Sverige på Nationaldagen

A post shared by Sofie Granqvist (@sofiegranqvist) on

"Megértem, ha július 16-ig nem jön haza (július 15-én rendezik Moszkvában a vb-döntőt - a szerk.). A szülés hadművelet hivatalosan is kezdetét vette, nekünk pedig marad a videótelefon. Kegyetlen ez a svéd csapat, nem igaz? De a legjobb srácok és a legjobb csapat. Nagyon örülök a sikerüknek, mert nagyon megérdemlik. Szombaton pedig Angliát is legyőzzük!" – adta ki az ellentmondást nem tűrő parancsot a jó humorú Sofie Granqvist.