Társoldalunk:

Óriásit égett, mégis megtarthatja az állását Messiék kapitánya

2018.07.10. 09:45

Egyelőre Jorge Sampaoli marad az argentin labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya annak ellenére, hogy a csapat már a nyolcaddöntőben búcsúzott az oroszországi világbajnokságon.

A közös munka folytatásának tényét hétfőn este közölte a helyi szövetség, az AFA azt követően, hogy az 58 éves szakember tárgyalt Claudio Tapia elnökkel és helyettesével, Daniel Angelicivel. A megállapodás szerint Sampaoli az U20-as válogatott irányítását is átveszi.Utóbbi együttesért eddig Sebastian Beccacece felelt, aki a kapitány segítője volt az A válogatottnál. Ő azonban - a szakmai stáb több tagjával együtt - a vb után távozott, sajtóértesülések szerint azért, mert nem tudott megfelelően együttműködni Sampaolival, többször volt közöttük konfliktus.

Nem tudni, Jorge Sampaoli csak labdaszedő volt-e Messi mellettForrás: AFP/Juan Mabromata

Az AFA végrehajtó bizottsága július végén ül össze, akkor elemzik a vb-szereplést. Hivatalosan ez a testület dönthet arról, hogy Sampaoli valóban maradhat-e posztján a 2022-es vb-ig, amíg a szerződése szól.
A trénert bő egy évvel ezelőtt vásárolta ki sevillai kontraktusából az AFA, s amennyiben most meneszti, médiainformációk szerint több milliós összeggel kellene kárpótolnia.Az oroszországi vb-n az argentinok a franciáktól kaptak ki a nyolcaddöntőben.