Társoldalunk:

A belga sztárt nem zavarja, ha edzőjük az ellenfél himnuszát énekli

2018.07.10. 10:28

Pikáns epizódja lesz a kedd esti francia-belga vb-elődöntőnek a francia válogatottal világ- és Európa-bajnok Thierry Henry szerepe.

A francia válogatott történetének legeredményesebb (51 találattal) gólszerzője kedden este Roberto Martínezt, a belga válogatott szövetségi kapitányát fogja majd segíteni, ő ugyanis a spanyol szakember másodedzője. Természetes, hogy előkerült a neve a hétfői sajtótájékoztató, amikor Kevin De Bruyne-nek, a belga csapat sztárjának szegezték a kérdést, miszerint, mit szól majd hozzá, ha másodedzőjük az ellenfél himnuszát énekli? 

Thierry Henry számára most csak Belgium létezikForrás: AFP/Franck Fife

"Nem beszélgettünk erről, de szerintem teljesen normális dolog lesz, hogy a Marseillaise-t énekli majd. Biztos, hogy nem lesz a számára könnyű ez az este, de ő most minden erejével Belgium sikeréért dolgozik" – vette elejét a találgatásoknak De Bruyne.

Roberto Martínez, a belgák szövetségi kapitánya is méltatta Henryt, aki azt hozta be a csapatba, ami az egyik legfontosabb eleme lehet egy esetleges sikernek az elődöntőben.

"Tizenkétéve dolgozom együtt a stábom egy részével, de Henry hozott valamit, ami eddig hiányzott: a nemzetközi tornák rutinját, a tudást, hogy mi kell egy vb-győzelemhez. Belgiumban nincs senki, aki ezt tudná. Henry a tökéletes ember, aki teljessé tette a csapatot."

De Bruyne-t szembesítették az egyik, világbajnokság előtt tett nyilatkozatával, miszerint ő bizony vb-t akar nyerni. Vajon mi a véleménye erről a kérdésről most, hogy már csak két mérkőzés választja el a történelmi sikertől?

  Lehet, hogy volt abban a nyilatkozatban egy kevés arrogancia, de muszáj ambíciózusnak lennünk, különben nem nyerhetjük meg a tornát.

 

"Tisztában van a csapat képességeivel, pontosan látja azt a fejlődést, amelyen az elmúlt hét-nyolc évben keresztül ment a csapat, és csupán hangot adott a meggyőződésünknek, hogy, igenis, képesek lehetünk nyerni" – fordította le a csapat sztárjának szavait Roberto Martínez.