Társoldalunk:

Djokovic egy idióta, ha ezeknek szurkol

2018.07.10. 14:40

A korábbi világelső teniszező, Novak Djokovic nem csinál titkot abból, hogy a szomszédos Horvátországnak szurkol a szerb válogatott búcsúja után a focivébén. Ezt azonban sokan nem nézik jó szemmel.

"Csak az idióták szurkolnak Horvátországnak. Novak, nem szégyelled magad?" – tette föl a költőinek tűnő kérdést a Szerb Haladó Párt elnöke, Vladimir Djukanovic a világklasszis teniszezőnek, Novak Djokovicnak címezve azt. 

A pártvezető egyébként minden honfitársát bőszen lehülyézte, aki Szerbia kiesése után szerb létére képes az Anglia elleni elődöntőre készülő horvátoknak szurkolni. Így tesz az anyai ágon horvát származású Djokovic is, aki az éppen zajló wimbledoni teniszbajnokságon mondta el, merre húz a szíve, ha fociról van szó:

"Horvátországnak szurkolok, nagyon remélem, hogy ők emelhetik magasba a trófeát" – mondta a remek sportember, aki a torna előtt büszkén pózolt a horvát csapat sztárjaival, Luka Modriccsal, Ivan Rakiticcsel, Mateo Kovaciccsal és Ivan Perisiccsel.

"Djokovic is csak egy idióta. Megőrjít, hogy vannak, akik az oroszok elleni meccsen a horvátoknak szurkoltak, ezek mind pszichopaták, elmegyógyintézetben lenne a helyük. Djokovic nemzeti hős, amiért köszönettel tartozunk neki. Na, de Horvátországnak szurkolni? Nem szégyelli magát?"

Szerencsére úgy látszik, hogy nem.