Társoldalunk:

Még a horvát rendőrség is Modricék vb-címéért küzd

2018.07.13. 15:55

Hosszabbított munkaidőben dolgozik a horvát rendőrség pénteken és szombaton, hogy sürgősségi eljárásban mindenki útlevelet kaphasson, aki el szeretne jutni a labdarúgó-világbajnokság vasárnapi, moszkvai döntőjére, melyben a horvát csapat a francia válogatottal mérkőzik meg - jelentette ki Davor Bozinovic belügyminiszter Zágrábban.

"A belügyminisztérium nem fogja engedni, hogy azok, akik belépőkhöz jutottak és az utolsó pillanatban észrevették, hogy lejárt az útlevelük, Horvátországban maradjanak" - mondta Bozinovic.

"Minden szurkoló fontos számunkra, és azért vagyunk, hogy kiszolgáljuk az állampolgárokat" - tette hozzá.

Luka Modricék örömeForrás: AFP/Jewel Samad

Kolinda Grabar-Kitarovic horvát államfő újságíróknak pénteken úgy nyilatkozott: rendkívül izgatott a vb-n már eddig elért horvát siker miatt és nem tudja, hogyan fogja kibírni a döntőig. Hozzátette: meggyőződése, hogy a horvát válogatott fog győzni.

"Dalic vitézei felülmúlták Ciro fiainak generációját, akik Horvátország büszkeségei voltak" - utalt az államfő arra, hogy Zlatko Dalic szövetségi kapitány együttese már a döntőbe jutással a legjobb horvát vb-szereplést tudhatja magáénak. Az eddigi legkiemelkedőbb teljesítmény a Miroslav Blazevic vezette válogatotté volt, amely 1998-ban bronzérmet nyert.

Kolinda Grabar-Kitarovic is szorít a válogatottnakForrás: AFP/Dimitar Dilkoff

"Hiszek benne, hogy ez a generáció is óriási büszkeségünk lesz" - húzta alá Grabar-Kitarovic.

Az elnöki hivatal csütörtökön megerősítette, hogy az államfő vasárnap Moszkvába utazik a - közép-európai idő szerint 17 órakor kezdődő - döntőre. Andrej Plenkovic horvát kormányfő, aki az elődöntőn vett részt szerdán Oroszországban, vasárnap Zágrábban szurkol a válogatottnak.