Társoldalunk:

Itt van a világ legidiótább horvát futballistája, aki e bolygóra született

2018.07.13. 15:45

Sok hülye futballistát láttunk már a világon, de akkorát, mint Nikola Kalinic még biztosan nem. Emlékeznek rá? Ő az, aki nem akart csereként beállni a Horvátország-NIgéria csoportmérkőzésen.

Zlatko Dalic szövetségi kapitány már akkor, a Kalinyingrádban 2-0-ra megnyert első csoportmérkőzés után utalt arra, hogy nagy problémával küzdöttek. A tréner azt mondta, hogy sérülés nélkül megúszták a meccset, viszont „más természetű gondunk akadt".

Nikola Kalinic (kockás mezben) a görögök elleni vb-pótselejtezőn. Itt még nem fájt a hátaForrás: Anadolu Agency/2017 Anadolu Agency/Stipe Mayic

Később kiderült, hogy a 86. percben a szövetségi kapitány be akarta cserélni a Milanban futballozó horvát játékost, aki azonban megsértődött, hogy nem a kezdőcsapat tagja volt.

Marko Pjacát több ésszel áldotta meg a teremtő, ő bement arra a négy percre is, miközben Kalinic hátfájásra hivatkozva nem tette ezt meg.

Másnap Dalic mester kivágta őt a keretből és hazaküldte.

Na most, tessék elképzelni, hogy vasárnap a horvátok megnyerik a világbajnokságot, amelyet ez az idióta odahaza a tévén nézhet. Már ha egyáltalán van kedve bekapcsolni a készüléket. Képzeljék azt is el, hogy a horvátok nyernek. Akkor mit érezhet Kalinic?

Mindazonáltal akár ezüst, akár aranyérem lesz a horvát mese vége, azt ő is megkapja. Mert a hivatalos 23-as keretben benne volt. És ha benne volt, akkor jár neki a medál. Ő lehet a földkerekség első hazazavart világbajnoka.