Mindig a délszláv háborúról faggatják Luka Modricot

fbl Horizontal
Croatia's midfielder Luka Modric looks on during the Russia 2018 World Cup semi-final football match between Croatia and England at the Luzhniki Stadium in Moscow on July 11, 2018. / AFP PHOTO / FRANCK FIFE / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - NO MOBILE PUSH ALERTS/DOWNLOADS
Vágólapra másolva!
A horvát labdarúgó-válogatott története legjobb eredményét érte el azzal, hogy bejutott a világbajnokság döntőjébe. Zlatko Dalic együttese természetesen nem elégszik meg ennyivel, hiszen ha már ott van, szeretne vb-címet ünnepelni. A menetelés főszereplője az a Luka Modric, akinek a neve napról napra előkerül, ha mondjuk a torna legjobb játékosáról (MVP) vagy az Aranylabdáról van szó. A középpályás talán még soha nem állt ennyire erős reflektorfényben, és olyanokat árul el magáról, amikről még nem is hallottunk, legyen szó a háborúról, vagy egy másik tragédiáról.
Vágólapra másolva!

A horvátok legnagyobb sztárját arról kérdezte egy korábbi haditudósító, hogy mit adott hozzá az ő és a csapat játékához az, hogy gyerekként átélték a délszláv háborút. Modricnak nem ez a kedvenc témája, ami a történtek fényében nem is csoda. Hatéves volt, amikor nagyapját lelőtték, a házukat pedig lebombázták és menekülniük kellett.

A középpályás hozzátette, nyugodtnak kell maradniuk a döntőben, nem szabad összeroppanniuk a nyomás alatt, csak élvezni a játékot.

Luka Modric nem szívesen beszél a múltjáról Forrás: AFP/Franck Fife

Ugyanezt emelte ki Dalic is, aki ezt fogja kérni a játékosaitól. Az is fontos, hogy az érzelmeket a pályán kívül hagyják, mert csak úgy tudnak mindent beleadni, egyértelmű, hogy minden eddiginél jobban kell majd játszaniuk.

Modric azt is elárulta, kiért fognak küzdeni. Ha nyernek, a győzelmet Ivan Turinának fogják ajánlani. Az egyszeres horvát válogatott kapus 2013-ban, 32 évesen hunyt el szívelégtelenségben. No meg egész Horvátországnak.