Társoldalunk:

Lemondtunk Ronaldóról, mert csődbe vitt volna minket

2018.07.15. 14:53

Aurelio De Laurentiis, az olasz Napoli elnöke is megszólalt Cristiano Ronaldo átigazolásával kapcsolatban. Elmondása szerint csapatának volt lehetősége megszerezni a portugál szupersztárt, de kútba esett az üzlet, méghozzá a klub döntése miatt.

A Napoli május 28-án nevezte ki Carlo Ancelottit, aki hároméves szerződést írt alá az együttessel. Az olasz tréner edzette már a Real Madridban Ronaldót, ráadásul jó viszonyt is ápoltak egymással, így valószínűleg a támadó is szívesen költözött volna Nápolyba. 

De Laurentiis a La Gazzetta dello Sportnak elmondta, hogy lett volna esélye Ronaldo megszerzésére, a Real ugyanis felajánlotta őt a nápolyi csapatnak, az elnöknek azonban minden vágya ellenére nemet kellett, hogy mondjon. Hogy miért?

Ismét összeállhatott volna a Ronaldo-Ancelotti duó, ehelyett ellenfelek lesznekForrás: NurPhoto/Jose Breton/NurPhoto/Jose Breton

"Valóban volt erről szó, az ügynöke, Jorge Mendes is kapcsolatba lépett velünk. Már össze is raktuk az ajánlatunkat, ami úgy nézett volna ki, hogy a Ronaldo által nyert bevétel bizonyos hányadát ő kapta volna" - mondta a klubelnök.

De Laurentiis szerint azonban ez sem lett volna elég. A Juventusnak mindennel együtt nagyjából 350 millió euróba fáj CR igazolása, ezzel egyszerűen nem tudtak versenyezni:

Megpróbáltunk mindent, de rá kellett jönnünk, hogy a csőd szélére sodornánk magunkat azzal, ha ennyiért leigazolnánk Ronaldót. Egyszerűen nem tudtunk volna teljesíteni néhány feltételt.

Így hát Mendes és De Laurentiis telefonbeszélgetése baráti csevegés maradt. Viszont évente legalább kétszer az elnök és a tréner így is megnézheti közelről Ronaldót.