Horvátországban a papság is a vb-döntő lázában ég

CROATIA POPE Horizontal HAIR STYLE TRIP CAP POPE PRIEST BEATIFICATION MASS
Croatian priests follow the beatification ceremony of Marija Petkovic, celebrated by Pope John Paul II in the harbor of Dubrovnik on the second day of his five-day trip to Croatia 06 June 2003. Tens of thousands of pilgrims turned out as pope john Paul II beatified a Croatian nun 06 June in the historic city of Dubrovnik, in the highlight of his landmark 100th foreign trip to he predominantly Roman Catholic country. AFP PHOTO/Domenico Stinellis/POOL / AFP PHOTO / POOL / DOMENICO STINELLIS
Vágólapra másolva!
A horvát válogatott történetének első világbajnoki döntője, minő meglepetés, teljes mértékben lázba hozza az országot, még a katolikus papságot sem hagyja hidegen a válogatott csodás teljesítménye. 
Vágólapra másolva!

A foci mindenkié, ahogy a vallást sem illik üvegbúra alatt tartani, azaz a világ legtermészetesebb dolga, ha egy fociért megbolonduló és nem mellékesen vb-döntőre készülő országban nemcsak a stadionok környékén téma a foci, de a vasárnapi misén is.

Meanwhile in Croatia... from r/soccer

Kresimir Zinic atya, a horvát papválogatott edzője is szót kért és kapott a döntő előtt: "A döntő nagyszerű lehetőség, hogy büszkék legyünk horvát mivoltunkra, és újra megmutathassuk, hogy bár nem vagyunk egy nagy ország, de megannyi győzelemmel a hátunk mögött, ezt (a döntőt) is meg tudjuk nyerni."

Ő pedig Mark Goldasich plébános, aki az egyesült államokbeli Kansas államban található Tonganoxie városka horvát származású plébánosa: