Társoldalunk:

Neymarék és a németek is megkezdik a vb-t

2018.06.17. 09:27
rendezés

Nem hiszünk annak, aki azt mondja, hogy nem erre a napra várt! Jön a címvédő (Németország - Mexikó, 18 óra) és az első számú kihívó (Brazília - Svájc, 21 óra), felvezetésnek pedig egy jóféle Costa Rica - Szerbia! Indul napi hírfolyamunk, ahol egészen az első meccs kezdetéig igyekszünk minden feltálalni, aminek csak köze lehet a focivébéhez!

--
09:14

Kezdődjön az ötödik nap!

Csodálatos reggelt kívánunk! Máris mutatjuk, mire lehet ma számítani: 

--
09:15

Hat csapat, három városban

Nekünk simán megcsinálta a hangulatot ez a videó: 

--
09:20

Nem vagyunk a vb-filmek rajongói, de ez...

...nos, ez a brazil filmecske - amit a válogatott főtámogatója hozott tető alá - azért ott van a szeren. Móka, kacagás, tunnel trick: 

--
09:25

Izland és az ijedtség? Ne, már!

Most komolyan, emberek! Volt bárki, aki azt hitte, hogy az izlandiak megijednek, ha meglátják Lionel Messit (aka G.O.A.T. egyébként)? Ugye, hogy nem? 

Messi látványától Izland nem színezte barnára a nadrágját

Az oroszországi focivébé előtt sok helyen lehetett olvasni, hogy Izlandot mindenki imádja. A kiveszőben lévő futballromantika utolsó hús-vér hősei ők, akik a lehetetlen természeti körülményekkel is dacolva állnak helyt. Akik első Eb-fellépésükön (2016-ban) a legjobb nyolcig jutottak és kiverték Angliát. Az Argentína ellen elért 1-1 után viszont felerősödtek azok a hangok, amelyek számon kérik, miért nem fociznak látványosabban.

--
09:27

Kapitány, ó, kapitányom!

22 meccs, 22 két kapitány, 14 megformálóval. Most éppen egy madridi védőn van a sor, ő fogja kivezetni a gyepre a brazil csapatot Svájc ellen. 

--
09:38

Meccsnézés az izlandi nyárban

Strandon, fürdőgatyában, napgéppel a fejen, sörrel a kézben. Ja, nem. 

--
09:53

Southgate már tudja a kezdőt

Az angolok nem sokat lacafacáznak, sőt Gareth Southgate amondó, kisebb a játékosokon a nyomás, ha tisztában vannak vele, hogy kezdenek-e a hétfői, Tunézia elleni első vb-meccsen. Nos, az angol kapitány a játékosok előtt már felfedte lapjait, a sajtó pedig annyit tud, hogy az általában kérdéses posztokon ott lesz majd Ashley Young (balbunkó), Jordan Henderson, Eric Dyer és Harry Maguire. 

--
10:00

Nem csak a nagyokkal foglalkozunk

Szerbia is készen áll a Costa Rica elleni ütközetre, méghozzá megannyi jóképű vitézzel a soraiban: 

--
10:11

Magyarországnak ennél jobb reklám már nem is kell!

Ha eddig azt hitték, hogy a teqball csak maga körül veri a habot, Ronaldinho pedig csak azért reklámozza, mert nincs jobb dolga, akkor szólunk, hogy egy asztal most is ott van a brazil szálláshelyén, és nem csak dísznek használják: 

--
10:13

Kiszivárgott a mexikói taktika a németek ellen

Mutatjuk, figyeljenek! 

--
10:27

Az El Tri szentjei

Nem mondunk újat azzal, hogy Mexikó a világ egyik leginkább vallásos országa, de ez még talán onnan is sok egy kicsit (de azért vicces): 

--
10:38

Egységben az izé...

Vegyük már egy kicsit komolyabban a csapatfotózást, ha kérhetjük! 

--
10:51

Rémület és extázis a perui himnusz alatt

Jár az elismerés a perui focistáknak, akik óriásit harcoltak Dánia ellen, és nem érdemeltek vereséget! A srácok már a kezdő sípszó előtt odatették magukat, bár az extatikus himnuszéneklés volt, akit inkább megrémített: 

--
10:55

Anti fair play level 99

Kicsit elkapcsolunk Oroszországból, méghozzá Olaszországba, ahol a Serie B osztályozójának utolsó meccsén a Frosinone 2-0-ra legyőzte a Palermót, és kiharcolta a feljutást a Serie A-ba. A győztes csapat tagjai ilyen bravúros módon igyekeztek zavart kelteni a meccs hajrájában, amit bármelyik vb-meccsen viszontláthatunk: 

--
11:14

Szerintünk, ez eddig tartott

Mármint az a szép sorozat, mely szerint Svájc veretlen tudott maradni a legutóbbi három vb-nyitómeccsén. 2014-ben Ecuadort győzték le 2-1-re, 2010-ben a későbbi világbajnok Spanyolországot 1-0-ra, négy évvel korábban pedig a későbbi döntős franciákkal játszottak egy felejthetetlen (vicceltünk...) 0-0-t. Ha a brazilok ellen sem kapitulálnak, akkor tényleg le a kalappal előttük! 

--
11:25

Ma még jól érzik magukat az angol szurkolók

A nagy riogatásnak, huligánháborúnak és vérfürdőnek eddig - szerencsére - semmi nyoma, az angolok csinálják, amit szoktak: rendesen beállva, megy az össznépi éneklés, ami élőben egyébként egy pillanat alatt ragadja magával a semleges szurkolót is. 

Hegedűs Gábor
11:34

Így passzoltak Messiék Izland ellen

Érdemes megnézni, Argentína hogyan építette fel a támadásait Izland ellen. 

Hegedűs Gábor
11:39

Neymar haja megint megdöbbentette a világot

 

Hegedűs Gábor
11:44

Dánok, ameddig a szem ellát

Így örültek az otthon maradt dán szurkolók a koppenhágai nemzeti stadionban a Peru elleni gólnál. 

Kovács Gábor
11:49

A mexikói szurkolók már a stadionnál heverésznek

Már öt órával a Németország-Mexikó meccs előtt gyülekeznek a mexikói szurkolók a Luzsnyiki Stadionnál, pontosabban a médiabejárat előtti kávézóban, ahol a Los Lobos La bamba című számát hallgatták és énekelték, amikor odaértem. 

Mexikói szurkolók a Luzsnyiki Stadionnál

Forrás: Origo
--
11:55

Próbálná meg ezt vele megcsinálni valaki

Arra azért kíváncsiak lennénk, hogy mit szólna Kevin De Bruyne ehhez a jelenethez fordított szereposztásban. 

Forrás: BELGA/AFP/Dirk Waem
--
11:57

Umtiti minden hangszeren játszik

Samuel Umtiti komikus kezezéséről már írtunk itt is, és csöppet sem meglepő, hogy mások is megtalálták a témában. Nem pont erre gondolnak az edzők, amikor "sokoldalú, több poszton is bevethető" játékost keresnek: 

Hegedűs Gábor
12:10

A Lego C. Ronaldo is világklasszis

Íme a Portugália-Spanyolország 3-3 Legókkal. 

--
12:15

Ronaldo zseniális gólja Portugália ellen

Nyugalom, csak idemásoljuk szegény indiai kollégáink baklövését a Pune Mirror című lapból, akik benézték a címben a portugál sztár nacionáléját. A legjobb családokban is előfordul. Hajrá, Pune Mirror! 

Vébé eleji forma

Forrás: Origo
--
12:38

A kolléganő is nézi ám a meccset!

Úgy tessék védeni, uraim, hogy az amerikai női válogatott olimpiai és világbajnok kapusa, Hope Solo is nézi a vb-t. Hannes Halldórsson produkciója Argentína ellen, benne Messi kivédett tizenegyesével, teljesen lenyűgözte. 

--
12:54

Van egy focista, akinek szabadságot kellett kivennie

Birkir Már Saeversson, az izlandi válogatott védője a torna egyetlen játékosa, akinek szabadságot kellett kivennie, hogy ott lehessen Oroszországban. A munkaköri leírása szerint tengeri sót csomagoló védő elég jól levette Lionel Messit a pályáról. Mondhatni: nem sok sót evett meg mellette az argentin zseni. 

Hegedűs Gábor
13:05

CR-ék ellen nem játszhat a marokkói játékos

Nordin Amrabat agyrázkódást szenvedett, így nem játszhat a következő csoportmérkőzésen, Portugália ellen.

Hegedűs Gábor
13:09

Philipp Lahm is megérkezett

Már a moszkvai Luzsnyiki Stadionban van Philipp Lahm, ahol vasárnap a németek Mexikóval játszanak. 

Hegedűs Gábor
13:20

Íme, a Costa Rica-Szerbia meccs kezdőcsapatai

Íme, a 14 órakor kezdődő Costa Rica-Szerbia mérkőzés kezdőcsapatai:

--
13:24

A nap margójára, fogadási segédletként

Negyven perc és kezdődik a nap első mérkőzése (CRC - SRB), azaz lassan zárjuk a hírfolyamot, úgyhogy éppen itt a helye egy kis oldalsó elmozgásnak. Kulturális ajánló következik, amit egészen ravaszul rá tudunk kötni a  mai sláger meccsekre. Vasárnap (ma) este Arcade Fire-koncert a Papp Lászlóban, a kanadai zenekar repertoárjából pedig mi a brazilok és a németek zászlajára tűzhető sláger tajánljuk: Tedd rám a pénzed (B. Tóth László hangján). Jó szórakozást: 

--
13:48

Ezt is megértük, köszi, Maradona!

Bár meglátásunk szerint egy félisten akkor és ott gyújt be egy szivarnak hívott petrencésrudat, amikor és ahol csak akar! Szóval, ezt igazán nem kellett volna.

--
13:53

Búcsúzóul még egyszer a program

Köszönjük délelőtti megtisztelő figyelmünket! Emlékeztetőül még egyszer a mai program azzal a kiegészítéssel, hogy az időpontokból vonjanak le egy órát! Viszlát hétfőn!

Még több bejegyzés