Medúzák miatt lépett vissza a magyar úszó

Vágólapra másolva!
Megrázó hatással volt kedden Barsi Klaudiára a hosszútávúszók 10 kilométeres viadala az ausztráliai vizes világbajnokságon: visszalépett a szombati 25 km-es próbától. A műugrók 3 méteres versenyében Barta Nóra bejutott a vasárnapi középdöntőbe.
Vágólapra másolva!

Németh Zsolt szakágvezető elmondta, az FTC Amerikában tanuló és készülő versenyzője az olimpiai programba is bekerült 10 km-en hiába próbálkozott a St. Kilda kikötőben, a medúzák több más vetélytárshoz hasonlóan őt is alaposan összecsipkedték, ami a fő oka volt annak, hogy feladta a versenyt. (Ugyanitt a vb-mezőny másik magyar hölgyszereplője, a csak 10 km-re nevezett Kovács Rita a 15. helyen célba ért.)

A testi és lelki kínok úgy megviselték Barsit, hogy lemondta a részvételt a nyíltvízi úszók leghosszabb számában, amelynek teljesítésére amúgy is csupán 13-an vállalkoztak. A szervezők az esősre váltó időjárásra tekintettel ezúttal nem pontonhídról, startfejessel rajtoltatták el a mezőnyt,hanem valamennyien a vízből vághattak neki a távnak.

A viadal végül félbeszakadt, a versenyét szombaton akkor állították le, amikor éppen 12 és fél kilométert teljesítettek a St. Kilda öböl vizében. A félbeszakítást az óceán vizét felkorbácsoló szél és a hatalmas hullámok kényszerítették ki a szervezőkből, akik úgy döntöttek, hogy vasárnap 10.05 órától rendezik meg a "pótviadalt". Féltávnál a német Britta Kamrau-Corestein vezetett az orosz Natalja Pankina és a szintén német Angela Maurer előtt.

A műugrók 3 méteres versenyében a selejtező 15. helyét szerezte meg Barta Nóra, így a szám tavalyi, budapesti Eb-bronzérmese, a legjobb 18 között folytathatja a vasárnapi középdöntőben.

A magyar versenyző első ugrására kevés pontot kapott, a maradék négy azonban hozott annyit, hogy 273.60 pontot gyűjtve ne bukja el a 40 indulót felsorakoztató első szűrőt.

A szám másik magyar indulója, Kormos Villő viszont nem jutott tovább, a 189.65 pont csak a 36. helyhez volt elég.