Szepesi és Cseh is elődöntős Melbourne-ben

Vágólapra másolva!
Háromból kettő - ezzel a mérleggel zárta a hétfő délelőttöt a magyar úszócsapat a melbourne-i világbajnokságon, ahol a második napi selejtezőkből Szepesi Nikolett és Cseh László továbbjutott, Verrasztó Evelyn azonban nem.
Vágólapra másolva!

Tomka Tivadar helyszíni tudósítása Melbourne-ből

Az ausztrálok nagyon kedvesek az ideérkező sportolókkal, turistákkal és újságírókkal egyaránt, így azon sem csodálkoztam, hogy reggel a szálloda halljában az egyik recepciós hölgy a kezembe nyomta a legnagyobb melbourne-i napilap, a Herald Sun legújabb számát: a címlapon öles betűkkel gratuláltak az újság az első hazai vb-aranynak, amelyet a női 4x100-as gyorsváltó nyert.

A lap egyébként 20 oldalas vb-melléklettel jelentkezik mindennap, amelyben részletesen bemutatják a mindig soron következő programot, így többek között annak is utána nézhettem, hogy a női 100 méteres hátúszásban Szepesi Nikolett képviselte hazánkat.

Az idén 20. életévét betöltő hölgy az utolsó futamban kapott besorolást, és 1.01.74-es időeredménye egyéni csúcsot, illetve tizedik legjobbként az elődöntőbe kerülést jelentette a számára.

Forrás: EPA

Kattintson a galériáért!

Őt követte Cseh László, aki - ahogy Kiss László szövetségi kapitány fogalmazott - a 200 méteres gyorsúszásban "kirándult". A magyar fiú olyannyira nem vette félvállról a versenyt, hogy egyéni csúcsát megdöntve a 16. legjobb idővel szintén elődöntős lett.

"Az volt a célom, hogy megnyerem a futamom, és megdöntöm az egyéni legjobbamat. Mindkettő sikerült, és továbbjutottam" - nyilatkozta Cseh.

- Mire számít az esti programban?
- Megpróbálom reálisan nézni a dolgokat., igyekszem egy jót úszni. Ebben a számban nincs sok esélyem a döntőbe kerülni.

A délelőtti programzáró futamban Verrasztó Evelyn az 1500 méteres gyorsúszásban lépett rajtkőre, ám egy picit elmaradva legjobbjától (16:46:97), a 15. lett, így nem láthatjuk versenyezni őt a fináléban.