Már a vb helyszínén edzenek a műugrók

Kormos Villő toronyugrás műugrás
Kormos Villő toronyugrás műugrás
Vágólapra másolva!
Birtokba vették a műugrók a nyári vizes világbajnokság fő helyszínét, a budapesti Duna Arénát.
Vágólapra másolva!

Haász Katalin szövetségi kapitány csütörtökön az M4 Sport Sportreggeli című műsorában elmondta, múlt kedd óta használják a létesítményt.

„Nagyon élvezzük, óriási a tér, nagy a belmagasság, tehát a sportolók számára kimondottan élvezetes. Olyan komplexumot kaptunk, ahol mindent lehet gyakorolni" - jelentette ki a szakvezető.

A szövetségi kapitány kitért arra, hogy a vb után megkezdődhet a "nagyobb sportágépítés", mivel az eddigi egyetlen medencével a Margitszigeten nehéz volt komolyabb gyereksereget toborozni.

Kormos Villő a riói olimpián Forrás: Origo

Az Európa-bajnoki bronzérmes Kormos Villő kifejtette, a helyszíni edzések nagy segítséget jelentenek a felkészülésben, részben mert sokféle fényviszonnyal találkozhatnak.

„Volt, hogy edzés közben kapcsoltak fel lámpákat, vagy éppen ment le a nap, és máshogy sütött, emiatt más lett a térérzékelés, úgyhogy fontos, hogy minden időpontban kipróbáljuk az arénát" - sorolta a 28 éves sportoló, akinek vb-szerepléséről Haász Katalin azt mondta, hogy a legfontosabb száma a toronyugrás lesz, de szinkron három méteren és egyéni három méteren is rajthoz állhat. Ez a június 12-én kezdődő kijevi Európa-bajnokság után dől majd el.

A négy olimpián szerepelt Kormos Villő mellett Gondos Flóra, továbbá Bóta Botond, Ligát Balázs és Somhegyi Krisztián képviselheti a hazai színeket a vb-n műugrásban.