Hosszú Katinka az úszódresszén is újít

Hosszú Katinka
Katinka Hosszu of Hungary reacts after winning the women's 400m Individual Medley final of the swimming event of the 15th FINA Swimming World Championships at Palau Sant Jordi Arena in Barcelona, Spain, 04 August 2013. Foto: David Ebener/dpa +++(c) dpa - Bildfunk+++
Vágólapra másolva!
Hosszú Katinka, a háromszoros olimpiai bajnok úszónő sajtótájékoztatón jelentette be, hogy együttműködési megállapodást kötött az Arena sportszergyártó céggel. Ennek értelmében a következő négy évben a sportszergyártó személyre szabott versenydresszeket szállít majd a bajnoknőnek, de gyártanak bikinit, hátizsákot és úszósapkát is.
Vágólapra másolva!

Hosszú Katinka az eseményen elmondta, kevesebb mint három héttel a budapesti vizes világbajnokság úszószámai előtt a felkészülése a megfelelő szakaszban tart.

A munka nagy részét már elvégezték, ilyenkor már a fizikális és mentális felkészülés is a pihenésre koncentrálódik és arra, hogy a világbajnokságon a lehető legjobb formában tudjon versenyezni.

"Furcsa, hogy itthon lesz a világbajnokság, egészen más úgy készülni, hogy öt-tíz percre van a Duna Aréna. Az, hogy a versenymedencében tudok edzeni, hozzájárult ahhoz, hogy már hetek óta érzem a vb okozta feszültséget, fura, hogy mi várjuk a világ legjobbjait. Eddig azt tapasztaltam, hogy jobban megy a verseny, ha már ismerem a környezetet, de a négyes pályát még nem próbáltam ki" - mondta Hosszú.

Hosszú Katinka Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/David Ebener

Újságírói kérdésre elmondta, magában azt a célt fogalmazta meg, hogy a maximumot nyújtsa majd a világbajnoksgáon. Azt elismerte, hogy nagyon magasra tette a lécet a három arannyal és egy ezüsttel a riói olimpián. Ami a világbajnokságokat illeti, ott eddig két arany és egy bronz a legjobb teljesítménye. Sokat sejtetően elmondta, időkben gondolkodik, szeretne egyéni csúcsokat úszni, ami adott esetben egészen mást is jelentene...