Társoldalunk:

A vizes-vb két helyszíne: a patinás és a lenyűgöző - galéria

2017.07.14. 17:37

Csütörtökön átadták a felújított Császár-Komjádi Uszodát, amely a FINA vizes világbajnokság egyik edzéshelyszíne lesz, valamint bemutatták a Városligetben a szinkronúszók versenyhelyszínét is. Mindkettő megérdemli a figyelmet. 

„A Császár-Komjádi Sportuszoda régóta megérett a felújításra, egy régi tervet váltottunk most valóra. Az ésszerűség és a gazdaságosság figyelembe vételével a vizes világbajnoksághoz köthető beruházásokkal együtt valósult meg az uszoda korszerűsítése, ezt a modern létesítményt pedig a vb után bárki használhatja majd, hiszen nyitva lesz a nagyközönség számára is" – mondta a nagy múltú, patinás uszoda átadóján Fürjes Balázs kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztsos. 

A városligeti szinkronúszó medence, háttérben a Vajdahunyad-várFotó: Polyák Attila - Origo

A Városligetben, a Vajdahunyad-vár előtt felállított szinkronúszó "stadion" minden bizonnyal a vizes vb-k történetének egyik legkülönlegesebb, leginkább fotogén helyszíne. Nem véletlenül mondta az átadás után Iker Bernadett, a szinkronúszó-szövetség alelnöke, hogy "életre szóló élményben lesz részük azoknak, akik kilátogatnak a sportág versenyeire".