Társoldalunk:

Orosz hegemónia a Városligetben

2017.07.16. 13:52

Ismét orosz győzelem született a Városligetben. A szinkronúszás páros technikai programjában a tegnapi győztes Szvetlana Kolesznyicsenko újra világbajnok lett, ezúttal Alekszandra Packeviccsel az oldalán.

Gyönyörű idő fogadta a versenyzőket és a nézőket a Városligetben. Délelőtt rendezték meg a technikai párosverseny döntőjét, ahol az orosz duett ismét lenyűgőzte a publikumot. A tegnap már megkoronázott Kolesznyicsenko újfent elképesztő teljesítményt nyújtott, de Packevics is remekelt. Annyira szinkronban voltak, hogy még a lassítások során sem lehetett eltérést találni a mozgásukban.

Kűrjükre a zsűri 95,051 pontot adott, ez pedig azt jelentette, hogy ismét az oroszok örülhettek. Kolesznyicsenko így már tizennégyszeres világbajnok, holott még mindig csak 23 éves.

Packevics (balra) és Kolesznyicsenko (jobbra) varázsoltak a döntőbenForrás: MTI/Czeglédi Zsolt

 Második helyen a Csiang-ikrek végeztek, Ting-ting és Ven-ven Csiang produkciója 94,077 pontot ért.A verseny után elmondták, nagyon sokat jelentett nekik az, hogy ennyien szurkoltak nekik (a lelátón látható volt a kínai többség) és ez plusz erőt adott nekik. 

A bronzérmet Anna Volosina és Jelizaveta Jahno szerezte meg Ukrajnának, így Volosina is megismételte tegnapi eredményét. Mivel ők úsztak utoljára, az értékesnél mindenki némán várta a pontokat, ugyanis a japánok 92,057-tel álltak. Aztán a kivetőn megjelent az eredmény: 92,648, így övék a harmadik hely. Volosina kiemelte, nagyon sokat számít neki az, hogy ezúttal megoszthatja mással is sikerét.

Délután a csapatverseny technikai selejtezőjével folytatódik a verseny, ahol szoríthatunk a magyar válogatottért is.