A szerbek kiütötték a spanyolokat, horvát feltámadás

Oroszország, Horvátország, férfi vízilabda
A horvát Andelo Setka (b) és az orosz Ivan Nagajev a férfi vízilabdatorna D csoportjában játszott Oroszország - Horvátország mérkőzésen a 17. vizes világbajnokságon a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában
Vágólapra másolva!
A magyarokkal azonos csoportban szereplő ausztrál válogatott egy góllal legyőzte a franciákat szerdán a budapesti vizes világbajnokság férfi vízilabdatornájának második fordulójában, míg a címvédő szerb válogatott hat góllal nyert a spanyolok ellen. 
Vágólapra másolva!

A C csoportban a görögök 16 góllal verték a dél-afrikai csapatot.

A címvédő szerb válogatott hat góllal nyert a spanyolok ellen. A D csoportban az oroszok a második negyed hajrájában már három góllal is vezettek a horvátok ellen (3-6), utóbbiak aztán 4-0-s etappal fordítottak, és végül két találattal nyertek.

A horvát Andelo Setka (b) és az orosz Ivan Nagajev a férfi vízilabdatorna D csoportjában játszott Oroszország - Horvátország mérkőzésen a 17. vizes világbajnokságon a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában Forrás: MTI/Czagány Balázs

Japán férfi vízilabda-válogatottja nagy meglepetésre, simán 15-7-re legyőzte az Egyesült Államok csapatát szerdán a magyarországi vizes világbajnokság második fordulójában, a Margitszigeten. A mezőny legeredményesebb játékosa Adacsi Szeja volt hét góllal.

A kazah férfi vízilabda-válogatott 10-9-re legyőzte a kanadai csapatot. A végig kiegyenlített összecsapáson a kazahok az utolsó negyedben döntötték el a találkozót.

A mezőnyben hárman is négy gólig jutottak, a győztes félnél Jevgenyij Medvegyev és Rusztam Ukumanov, illetve a kanadai Devon Thomwood.

A házigazda magyar férfi vízilabda-válogatott 9-9-es döntetlent játszott az olimpiai bronzérmes olasz csapattal.

Férfias csata, közelebb került a csoportelsőséghez a férfi pólóválogatott

A magyar férfi vízilabda-válogatott a hétfőn az Ausztrália ellen 13-3-ra megnyert találkozót követően ezúttal Olaszország legjobbjai ellen ugrott a medencébe a 17. FINA vizes világbajnokság B jelű négyesében. Märcz Tamás legénysége nagy csatában 9-9-es döntetlent játszott, így közelebb került a csoportelsőséghez.

Eredmények:
vízilabda (Margitsziget), férfiak, 2. forduló:

A csoport:
Kazahsztán-Kanada 10-9 (2-2, 3-3, 2-3, 3-1)
később:
Brazília-Montenegró 21.30

B csoport:
Ausztrália-Franciaország 11-10 (4-5, 2-1, 3-1, 2-3)
Magyarország-Olaszország 9-9 (4-4, 2-1, 1-3, 2-1)

C csoport:
Görögország - Dél-afrikai Köztársaság 18-2 (5-0, 3-2, 5-0, 5-0)
Spanyolország-Szerbia 5-11 (1-3, 0-2, 2-3, 2-3)

D csoport:
Horvátország-Oroszország 10-8 (1-3, 3-3, 4-1, 2-1)
Japán-Egyesült Államok 15-7 (1-2, 5-2, 4-2, 5-1)