Görög csoportgyőzelem, az olaszok is a negyeddöntőben

Görögország, vizes vb, FINA 2017, női vízilabda
A görög Nikoleta Elefteriadu és Alekszandra Aszimaki a női vízilabdatorna D csoportjában játszott Ausztrália - Görögország mérkőzés végén a 17. vizes világbajnokságon a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában
Vágólapra másolva!
Az olasz női vízilabda-válogatott magabiztosan legyőzte Kína csapatát a magyarországi vizes világbajnokság csütörtöki játéknapján, a Margitszigeten, és százszázalékos teljesítménnyel végzett az A csoport élén, a görög női vízilabda-válogatott pedig három góllal legyőzte az ausztrál csapatot.
Vágólapra másolva!

A körbeverések miatt a görög, az ausztrál és az orosz csapat között pontegyenlőség alakult ki, ez végül a gólkülönbség miatt a görögöknek kedvezett,

akik így egyből a negyeddöntőbe jutottak.

A görög Nikoleta Elefteriadu és Alekszandra Aszimaki a női vízilabdatorna D csoportjában játszott Ausztrália - Görögország mérkőzés végén a 17. vizes világbajnokságon a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Eddigi sikeres szereplésüknek köszönhetően

az olimpiai ezüstérmes olaszok a negyeddöntőben folytathatják.

Az Egyesült Államok 22 gólt lőtt Új-Zéland ellen a B csoportban és könnyedén jutott a negyeddöntőbe.

A magyar női vízilabda-válogatott csoportelsőként közvetlenül a negyeddöntőbe.

Bíró Attila Európa-bajnok csapata csütörtök este a holland válogatott 10-8-as legyőzésével százszázalékos teljesítménnyel végzett a C jelű négyes élén.

A spanyol női vízilabda-válogatott 14 góllal legyőzte a dél-afrikaiakat a magyarországi vizes világbajnokság csütörtöki játéknapján, és a második helyen jutott tovább a B csoportból.

Ezzel az összecsapással zárult a női torna csoportköre. A csoportgyőztesek közvetlenül jutottak a negyeddöntőbe, míg a 2-3. helyezetteknek a nyolc közé jutásért is játszaniuk kell. A negyedik helyezettek az alsóházi helyosztókon folytatják szereplésüket.

A magyar válogatott a szombati Kanada - Új-Zéland találkozó győztesével játszik majd a hétfői negyeddöntőben.

Sima lett a rangadó, nyolc között a női pólósok

Két könnyű meccs (Japán ellen 20-11, Franciaország ellen 24-5) után a magyar női vízilabda-válogatott Hollandia ellen zárta a hazai vizes világbajnokság női pólótornájának csoportmeccseit. Az már a másik, Japán-Franciaország (8-9) csoportmeccsen eldőlt, hogy a döntetlen a magyar csapat csoportelsőségét jelentené.

Eredmények, vízilabda (Margitsziget), nők, 3. forduló:

A csoport:
Olaszország-Kína 15-8 (3-2, 4-2, 6-0, 2-4)
Brazília-Kanada 6-16 (2-4, 2-4, 1-4, 1-4)

B csoport:
később:
Új-Zéland - Egyesült Államok 7-22 (2-6, 1-6, 2-6, 2-4)
Spanyolország - Dél-afrikai Köztársaság 17-3 (4-1, 6-0, 2-1, 5-1)

C csoport:
Franciaország-Japán 9-8 (3-3, 3-0, 1-3, 2-2)
MAGYARORSZÁG-Hollandia 10-8 (2-2, 1-1, 4-2, 3-3)

D csoport:
Görögország-Ausztrália 11-8 (2-2, 3-3, 3-2, 3-1)
Oroszország-Kazahsztán 15-6 (5-1, 3-2, 4-2, 3-1)